Antrenorul Lotului Național de Dirt Track, Petre Iancu, ne-a părăsit astăzi

C43A0743Petre Iancu, antrenor de Dirt Track al clubului CSTA București si al Lotului National al Romaniei ne-a parasit astăzi, cu doar o zi înainte să împlinească 66 de ani.

Petre a alergat în a doua jumătate a anilor 70 la disciplinele Speedway și Viteză (clasa motocicletelor cu ataș). La Dirt Track a concurat pentru clubul Metalul București, iar la Viteză pentru clubul pe care urma să îl antreneze peste ani, clubul CSTA București.

Cariera lui Petre Iancu a avut însă în prim plan anii de antrenorat. După desființarea uzinei Faur București, Petre s-a îngrijit de mutarea secției de motociclism de la fostul club  Asociația Sportivă Gică Voiculescu la CSTA București. Petre a fost astfel antrenorul secției de Dirt Track a CSTA București în ultimii 15 ani, pentru ca din 2016 să devină antrenor de Lot Național al României la Dirt Track.

Petre Iancu era membru al Comisiei de Dirt Track a Federației Române de Motociclism și era probabil cel mai cunoscut și apreciat om al ultimilor ani pe traseul de Dirt Track de la Brăila. Acesta ne-a părăsit astăzi răpus de COVID-19, după ce fusese internat la Spitalul Clinic de Urgență București. Condițiile pandemice din aceste zile fac imposibilă participarea la înmormântare a celor care doresc să îi aducă un ultim omagiu, cu excepția familiei. Federația Română de Motociclism este alături de ei și de prietenii lui Petre în aceste momente grele!

Dumnezeu să îl ierte!