Circuitul Transilvania Motor Ring intră în linie dreaptă cu procedurile de omologare

WhatsApp Image 2021-05-28 at 14.02.20Transilvania Motor Ring a gazduit vineri 28.05.2021 o intalnire intre Ministrul Tineretului si Sportului – Carol Eduard Novak, Presedintele Consiliului Judetean Mures – Peter Ferenc, Thomas Moldovan, directorul circuitului și Norris Măgeanu – Președintele FRAS. La această întânire a fost invitat și domnul Președintele Cristian Mureșan, care a reprezentat oficial Federația Română de Motociclism, împreună cu Secretarul General Sabin Olariu.

Viitorul activităților competiționale de performanță ale FRAS și FRM a fost discutat în contextul începerii lucrărilor de omologare internațională a circuitului Transilvania Motor Ring în perioada imediat următoare. Cu ajutorul experților FIM-Europa, FRM a depus toate deja toate diligențele în acest sens și a întocmit un Raport de Omologare pentru a detalia lucrările necesare în vederea obținerii omologării internaționale pentru competiții moto.

WhatsApp Image 2021-05-28 at 14.01.11Carol Eduard Novak Ministrul Tineretului și Sportului: “Mă bucur să fiu prezent aici în această bază sportivă excelentă și doresc să revin în curând pentru a asista la primele întreceri oficiale. Consiliul Județean Mureș are tot sprijinul meu a duce la bun sfârșit acest proiect atât de necesar motorsport-ului românesc.”

Peter Ferenc Președintele Consiliului Județean Mureș: “Am alocat fondurile necesare lucrărilor iar domnul director Moldovan se bucură de sprijinul nostru pentru a duce la bun sfârșit aceste lucrări în vederea obținerii omologărilor internaționale necesare atât pentru auto cât și pentru moto.”

WhatsApp Image 2021-05-28 at 14.00.03Thomas Moldovan Directorul Transilvania Motor Ring: “Odată cu expirarea termenului de garanție vom începe lucrările. De la 1 iunie vom repara pista, urmând ca anul acesta să demarăm lucrul la toate capitolele menționate în rapoartele de omologare. Abia așteptăm să găzduim primele întreceri internaționale și doresc să menționez și demararea proiectului nostru de pistă off-road, de la Sântioana de Mureș, unde dorim de asemenea să implicăm ambele federații de profil din România, cu întreceri pentru mai multe discipline off-road.”

Norris Măgeanu Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv: “Sunt fericit că am participat la această întâlnire posibilită datorită inițiativei domnului Președinte CJ Mureș Peter Ferenc. Am discutat despre omologarea internațională a circuitului Transilvania Motor Ring dar și cu domnul ministru Novak despre posibilitatea modificării Legii Sportului cu paragrafe clare pentru motorsport referitoare la normele de siguranță obligatorii.”

WhatsApp Image 2021-05-28 at 14.01.34Cristian Mureșan Președintele Federației Române de Motociclism: “Suntem foarte interesați de această colaborare și depunem toate eforturile instituționale pentru sprijinirea acțiunii de obținere a omologării internaționale pentru moto. Dorim începerea urgentă a activității competiționale și deja avem promisiuni pentru organizarea unor etape internaționale importante pe acest circuit – competiții din cadrul Campionatelor Alpe Adria de Oldtimer, curse din cadrul Campionatelor Est-Europene de Viteză dublate evident de etape din Campionatul Național de Viteză.”

Sabin Olariu Secretarul General al Federației Române de Motociclism: “FR Motociclism a întreprins toate acțiunile necesare omologării și exploatării corecte a circuitului Transilvania Motor Ring, în condiții de siguranță, acțiuni ce cuprind atât elaborarea Raportului de Omologare împreună cu experții FIM-Europa cât și dezvoltarea unui parteneriat pe plan local cu Asociația Moto Târgu Mureș pentru școlarizarea unui număr de 60 de oficiali de traseu ce vor oficia la viitoarele competiții moto. Așteptăm cu mare interes demararea lucrărilor și obținerea omologării internaționale pentru moto deoarece suntem gata să începem activitatea competițională.”