Cronica CE BMU & CNIR Supermoto & CNIR Viteză Jr. Et.III&IV – Prejmer 20-21.08.2022

001 C43A2274Clubul Jitsu Zarnesti a organizat in zilele de sambata si duminica etapele trei si patru din Campionatul National de Supermoto si Viteza Jr., precum si etapa V a Campionatului European BMU de Supermoto. Intercalat cu etapele naționale au avut loc și două etape ale Cupei Ohvale 2022. Concursul s-a desfasurat intre 20 si 21 august 2022 pe circuitul Prejmer Raceway din judetul Brasov.

La Supermoto au concurat clasele: SM65, SM85, SM Open, SM Hobby, S3 și SM Veterani.

În Campionatul Național de Viteză Jr. au concurat clasele: Junior II, III, 85cc și 125 Sport.

Cupa Ohvale a avut la start motociclete MiniGP de 110cc.

001 C43A2446Peste 30 de sportivi din România și Bulgaria au fost prezenti la sfarsitul saptamanii trecute pe circuitul Prejmer Raceway Brasov unde am avut parte de un concurs frumos, desfasurat pe o vreme excelenta si in care nu am avut parte de accidentari.

În Campionatul European BMU de Supermoto piloții noștri au concurat contra sportivilor din Bulgaria, românii reușind victoria la clasele SM65 (prin Ioviță Mark), și la clasa regină S Open (prin Denis Brăescu). In clasamentul pe națiuni Bulgaria a reușit însă să adune mai multe puncte grație participării la unele clase unde nu au existat și piloți români (SM85 și S3).

001 571A6430Sâmbătă au fost programate manșele din Campionatul Național de Viteză Jr. etapa III, iar duminică cele din etapa IV. La clasa Junior 2 castiga Becze Vince, urmat de coechipierul său de la clubul Steaua București, Grosu Yannis. Iovita Dean (VN Motorsport) se impune în ambele etape ale clasei Junior 3. Este urmat pe podium de Zaharescu Sacha (Top Cross TCS Otopeni). Pe locul trei se clasează sâmbătă Hidan Matei (ACSRU București), iar duminică Becze Vilmos (Steaua București).

03 571A6729Cupa Ohvale este câștigată în ambele etape de către sportivul de la clubul Taifun Racing: Cazacu Andrei. Pe locurile doi și trei au urcat Florea Matei (MRM București), și Dărăban Teodor (Lupo Racing). La această cursă toți sportivii au avut material sportiv identic, respectiv motociclete MiniGP Ohvale de 110 cc.

La clasa 85cc se impune Almășan Alex de la clubul Steaua București. Acesta este urmat în ambele zile de concurs de către coechipierul său Gergely Attilo.

03 571A6491Am salutat prezența multiplului Campion Național de Motocros Tompa Robert, care cu această ocazie își trece în palmares participarea la o nouă disciplină sportivă (pe lângă Motocros, Hard Enduro și Endurocross), dar mai ales o nouă competiție în care câștigă primul loc. Acesta se impune în ambele manșe ale clasei 125SP. Podiumul acestei clase este integral cu sportivi de la clubul Steaua București, pe locul doi urcând Gergely Attilo, iar pe trei Almășan Alex.

002 C43A2270In Campionatul National de Supermoto urcă pe cea mai inalta treapta a clasei S Open Denis Braescu (Lupo Racing). Acesta este urmat de Dumitru Robertino (Elis Racing), si Vlad Bar (We Do Racing), în prima cursă, pentru ca în cea de a II-a Vlad să își ia revanșa în fața lui Robertino. La clasa Hobby avem un podium integral al clubului Transilvania Racing Squad format din Pintea Petrisor, Szakacs Vladut și Corb Manuel. Cel mai bun Veteran este Fazakas Zoltan de la clubul Steaua București, urmat de Radu George de la clubul Tase Racing.

001 571A5404La clasa SM65 liderul clasamenului național și balcanic Ioviță Mark Luca, câștigă ambele curse. Fratele și coechipierul său de la VN Motorsport, Iovita Dean, urcă pe locul trei, iar pe doi încheie Szabo Mark de la clubul Moto Extrem Lugoj.

Rezultate CNIR SM & Viteza JR – Prejmer Raceway 20.08.2022 Brasov

Rezultate CNIR SM & Viteza JR – Prejmer Raceway 21.08.2022 Brasov