Cronica Cupei MACEC la Dirt Track – Etapa IV – Braila 20.10.2018

C43A3269Stadionul Municipal din Braila a gazduit acum doua zile ultima etapa din acest sezon a Cupei MACEC (Speedway). Organizatorul acestei etape a IV-a internationale de Dirt Track a fost Clubul Sportiv Municipal Braila cu sprijinul Primăriei, Casei de Cultură și Consiliului Județean Brăila, sub egida Federatiei Romane de Motociclism.

Pe o vreme perfectă și cu un număr de spectatori mult mai mare decât la meciul de fotbal care se disputase cu câteva ore mai devreme, au concurat cei mai buni sportivi din:  Polonia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Bulgaria si România. Organizarea a fost impecabila, iar spectacolul de pe stadion a fost la inaltime.

C43A3885Marele castigator al etapei de la Braila, dar si al Cupei MACEC 2018 este ucrainianul Marco LEVYSHYN. Pe locul doi in clasamentul general dupa 4 etape a terminat bulgarul Milen Manev, iar pe trei Roland Kovacs (Ungaria).

Cel mai bine clasat pilot român în această ultimă etapă a fost Andrei Popa de la CSM Braila. Acesta aduna la finalul zilei 8 puncte si incheie astfel pe locul șapte.  Alexandru Toma (CSM Braila), incheie etapa cu 6 puncte (locul 11). Gabriel Comănescu (CSM Braila), a fost nevoie să încheie competiția fără nici un punct după ce a acuzat o ieșire în decor, accidentare rămasă însă fără urmări fizice grație mantinelei gonflabile de protecție de care beneficiază Stadionul Municipal din Brăila.

C43A2752

Rezultatele Etapei a IV-a – Cupa MACEC – 20.10.2018 Braila, sunt disponibile aici.

Clasamentul General Final la Speedway al Cupei MACEC 2018 este disponibil aici.

Mulțumim sponsorilor : Serv Class Brăila, Dunărea Brăila, Promotas SRL Brăila, Brai Nita SRL, Statia ITP Gavrila Lau SRL, Societatea de Paza si Protectie VISPO si Catvizana.