Cronica Finalei Campionatului National de Endurocross Polaris 2023 – Criscior 14 Octombrie

Imagine WhatsApp 2023-10-17 la 13.46.41_ca4d97b0Clubul Lion Racing Team impreună cu Primaria Criscior au organizat Finala Campionatului Național de Endurocross Polaris 2023. Concursul s-a desfasurat in localitatea Criscior (Hunedoara), sambata 14 Octombrie 2023.

Au concurat clasele: MOTO-A, VET, B si C ; QUAD-A și C; ATV-A, C.

Finala a fost la înălțime, organizatorii pregătind pentru acest concurs un traseu în totalitate nou. Acesta a avut în premieră o trecere printr-o carieră urmată de un traseu preponderent forestier.

MOGA Alexandru Adrian de la clubul Extrem Motors Orăștie este câștigător al clasei Moto PRO la Criscior. Campion Național al României în 2023 este KOVACS Ervin Zsolt de la clubul Master Bike Cluj. Acesta va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Gala Campionilor care va avea loc pe 9 decembrie la Poiana Brașov. PASZTORKAI Armand Antal este Vicecampion, iar BOTOACĂ Andrei Nicusor se clasează pe locul trei.

La clasa Veterani se impune în ultima etapă LELA Stefan de la clubul Lion Racing Team, acesta fiind și Vicecampion. Titlul național merge însă tot la Master Bike Cluj, POP Viorel Vasile reușind un sezon competițional de excepție în 2023. Pe locul trei, va urca pe podium la Poiana Brasov PETRUT Calin Octavian (Lion Racing Team Sebis).

Imagine WhatsApp 2023-10-17 la 13.50.13_9febaa70Cupa Federației Române de Motociclism la clasa Expert merge în acest an la BIRLĂDIANU David Marian de la clubul Hard Enduro Tg. Neamt. IVAN Casian Ionut câștigă la Criscior și este pe locul doi național. Pe trei în clasamentul general cu 139 de puncte este ORBAN Robert Gabriel (Jitsu Zarnesti).

POP Florin Vasile (Master Bike Cluj), a dominat în acest an Clasa Moto Hooby și are 195 de puncte. Va fi urmat pe podiumul național de coechipierul său GLOCKNER Norbert și tânărul sportiv de la Lion: APATI Denis Adrian.

Imagine WhatsApp 2023-10-17 la 14.09.37_96dce964Am notat și partiparea singurei fete, CHIRIAC Ioana Raluca de la clubul Haita Deva. Raluca a primit un premiu special care a fost înmânat de primarul din Criscior,  Furdui Ovidiu Ilie.

Trecem astfel la clasele vehiculelor cu ghidon și patru roți, unde orgoliile și luptele pentru podiumul național au fost în 2023 duse până în ultima etapă.

Imagine WhatsApp 2023-10-17 la 13.51.22_13b1de7dCrăete Mădălin și Bodea Sebastian porneau amândoi în această ultimă etapă cu gîndul la titlul național. Tinerețea are însă în final câștig de cauză, iar Sebastian Bodea se vede nevoie să se mulțumească cu titlul de vicecampion, dar și cea de președinte al clubului care a monopolizat podiumul clasei ATV PRO, Quad Club Timișoara. Mădălin va urca astfel pe cea mai înaltă treaptă a podiumului național, iar pe trei se clasează BRAGARU Alexandru Danie.

TUDOR Alexandru Madalin (ACS Odobesti), se vede răsplătit pentru munca și perseverența lui de ani de zile la clasa Quad PRO. Acesta este Campion Național al României în sezonul competițional 2023 cu doar cinci puncte în fața lui BOLOS Otniel Ioan (Quad Club Timisoara). Pe locul trei național, cu 160 de puncte, se clasează la finalul Campionatului STANILA Valentin Beniamin de la clubul Lion Racing Team Sebis.

Felicitări COTUT Raul pentru câștigarea Cupei FRM la clasa ATV Hobby! Sportivul de la Quad Club Timisoara dovedește talentul și fair-play-ul său prin prezența și câștigarea ultimei etape naționale, chiar dacă avea punctele necesare încă de la finalul penultimei etape. Pentru titlul de Vicecampion luptă până la final și câștigă AVRAM Tihomir (Quad Club Timișoara). Pe locul trei național va urca la Poiana Brașov BALASA Andrei Nicolae de la clubul Lion Racing Team Sebis.

Imagine WhatsApp 2023-10-17 la 13.44.22_7b3debacLa clasa Quad Hobby, Cupa FRM este câștigată de HALMAGEAN Denis Florin (Lion Racing Team Sebis). Pentru locul doi am avut în acest sezon competițional un frumos duel dus de frații Bolos de la Quad Club Timisoara. Cu trei puncte avans Dario Jensen conduce în clasament în fața fratelui său Moise Eduard.

Rezultate – CNIR Endurocross Polaris – Et. IX Criscior (HD) – 14.10.2023

Clasament General Final CNIR Endurocross Polaris 2023 – dupa 9 etape