Cronica primelor doua etape nationale si balcanice de Viteza – Serres 13-15 aprilie 2018

C43A8246 bunIn acest sfarsit de saptamana au avut loc la Serres, in Grecia, primele doua etape nationale si balcanice de Viteza din acest sezon competitional. Intre 13 si 15 aprilie 2018 am avut astfel parte, pe o vreme excelenta, de o prima zi dedicata antrenamentelor libere si alte doua dedicate curselor. Moto-Clubul MRM a fost responsabil cu organizarea etapelor de Viteză I si II din Campionatul National Individual al României și Campionatul European BMU.

Au concurat clasele:  SuperSport 600, SuperBike 1000, Formula 600 cc si Formula 1000 cc. Clasa 125 a punctat doar în Campionatul BMU. Grilele de start au fost pline, sportivii noștri luand startul alaturi de motociclisti din Bulgaria, Serbia, Turcia, Grecia si Fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei.

C43A8365 robiCampionul balcanic en-titre al clasei regină, Robert Mureșan de la clubul CSM București, a avut sarcina de a isi apara titlul obtinut anul trecut la ghidonul unei noi motociclete. Cu toate ca Ducati-ul sau Panigale 1199  este insa in mare masura inca o necunoscuta pentru Robi, acesta a reusit totusi sa se impuna in Campionatul Național. In Campionatul European BMU acesta a avut insa parte in ambele etape de doi rivali bulgari redutabili: Martin Choy si Angel Karanyotov. Acestia au dominat etapele de SuperBike, astfel incat Robi a ales varianta sigura, pana cand o sa reuseasca sa prepare si seteze definitiv noul său Ducati. Robert Mureșan a fost astfel singurul român care a urcat in ambele zile pe podiumul european BMU, el obtinand bronzul atat in etapa I cat si in etapa II. Pe locul 2 in CNIR Viteza 2018 au terminat in ambele etape Bogdan Vrăjitoru de la clubul CSM București, iar pe locul 3 Zelca Adrian de la Constanța Moto Racing Team.

C43A7809 logoLa clasa SuperSport. Ionel Pascotă de la clubul Pascotă I.I. Timișoara a câștigat bronzul balcanic in prima etapa de sambata si locul 4 in etapa de dumincă. In Campionatul Național, pe locul 2 termină Petrovici Adrian de la Constanța Moto Racing Team, iar pe 3 Măinescu Dan de la CSM București in ambele etape.

La clasa Formula 1000, in ambele zile, podiumul românesc a fost următorul:

126 iid logo1. Szekely Alexandru – Clubul CS Dumbrăvița
2. Rus Adrian – CSM București
3. Gherghina Valentin – Go Racing București

La clasa Formula 600, podiumul romanesc al primei etape a fost urmatorul:

1. Vlad Neaga – Club VN Motorsport Timișoara
2. Versaci Georgio – MRM București
3. Dumitru Robertino – CSM București

Duminica, 15 aprilie 2018, in etapa a II-a a CNIR Viteza, clasa Formula 600 a avut urmatorul podium:

194 ifausodi logo1. Neaga Vlad – VN Motorsport Timișoara
2. Dumitru Robertino – CSM București
3. Vădășan Ciprian – Pascotă I.I. Timișoara

 

Rezultatele complete ale CNIR Viteza & CE BMU Road Racing – Etapa 1 – 14.04.2018 sunt disponibile aici.

Rezultatele complete ale CNIR Viteza & CE BMU Road Racing – Etapa 2 – 15.04.2018 sunt disponibile aici.

 

Etapele 3 și 4 nationale si balcanice de viteza vor avea loc pe  circuitul de la MotorPark, din localitatea Adâncata, intre 11 si 13 mai 2018.