FRM deplânge moartea sportivei britanice Katie Amelia Hodgson

tragedie-in-cluj-o-englezoaica-de-24-de-ani-a-murit-dupa-ce-s-a-rasturnat-cu-atv-ul-la-concursul-hunt-the-wolf-2019-competitia-a-fost-oprita-18657047Editia Cupei Vanează Lupul din acest an a fost una indoliata de accidentarea grava si ulterior decesul concurentei de nationalitate britanica Katie Amelia Hodgson.

Federația Română de Motociclism este profund întristată de această mare tragedie. Katie a fost nu doar o sportivă cu adevărat pasionată de competitiile de ATV-uri, ci si o mare iubitoare a României. Katie Amelia Hodgson a participat şi anii trecuţi la cursele de ATV-uri din România, de asemenea a vizitat în repetate rânduri țara noastră.

57180267_10157195218219100_6563554234174799872_nCupa Vânează Lupul era programată în acest an să se desfășoare între 8 și 13 aprilie 2019. Joi, 11 aprilie, pe o coborâre abruptă, Katie a pierdut controlul ATV-ului, care s-a răsturnat peste ea. Iniţial, sportiva a fost preluată cu ambulanţa, apoi dusă cu elicopterul la spitalul clinic de urgenţă Târgu Mureş. În urma multiplelor leziuni suferite la ora 18.00 a fost declarat decesul.

Datorită acestui teribil eveniment Cupa Vânează Lupul din acest an a fost oprită, renunțându-se la următoarele două zile de concurs. Cupa Vânează Lupul 2019 se desfăşura la Sâncraiu, în judeţul Cluj, în acest an participând sportivi din 16 ţări: Serbia, Ungaria, Cehia, Croatia, Slovacia, Italia, Marea Britanie, Lituania, Polonia, Belgia, Suedia, Germania, Franta, Elvetia, Slovenia si România.

Federația Română de Motociclism este alături de familia, prietenii și comunitatea îndoliată a iubitorilor competițiilor de ATV.

„Noapte bună Katie. Ai fost o sursă de inspirație pentru toate femeile, un reper de curaj, talent și autenticitate.  O contină bucurie să fim alături de tine, zâmbind, chicotind, fericită și mereu dispusă să îi ajute pe alții. Toți cei care te-au cunoscut au avut de câștigat, iar viețile noastre sunt acum mai puțin pline. Părinții și familia pot fi atât de mândri de omul care ai fost, iar gândurile și condoleanțele noastre sunt alături de ei. Dormi liniștit femeie frumoasă” (‎Viv Connah Kelly).