Ionel Pascotă – al 22-lea titlu de Campion Național

pascota 1Cel mai prolific sportiv pe care l-a dat județul Timiș, motociclistul Ionel Pascotă și-a mai adjudecat un trofeu – titlul de Campion Național la motociclism viteză, clasa Supersport.

Ultima etapă a Campionatului Național de motociclism viteză al României s-a desfășurat duminică, pe circuitul Slovakiaring, din Slovacia. Cursa a fost fără prea mari emoții pentru Pascotă, care și-a adjudecat și această etapă, reușind să-și treacă în palmares, la finalul ei, al 22-lea titlu de Campion Național, dintr-un total de 31 de titluri câștigate, atât în plan național cât și internațional.

 

Totodată Ionel Pascotă este sportivul cu cele mai multe titluri din motociclismul românesc, reușind să-l depășească pe Ernest Mulner un fost mare Campion al României, care avea un total are 29 de tituri din care 18 individuale, 10 pe echipe si unul Balcanic. Cu actuala performanță, Pascotă a ajuns la 31 de titluri individuale și unul pe echipe, totalizând 32 de succese de final de an competițional, un record dacă nu imposibil, extrem de greu de doborât.

 

Clasamentul piloților, la clasa Supersport, la finalul Campionatului Național din 2014, este următorul: locul 1, Ionel Pascotă, de la Pascotă Racing Team, urmat de Adrian Ciujdea, de la Steaua București, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-a situat un alt sportiv de la Pascotă Racing Team, Titus Cun.

 

”Sunt foarte bucuros că am reușit să mai adaug un titlu de campion la palmaresul meu. Este un rezultat foarte bun și chiar dacă sezonul competițional s-a încheiat vreau să mai particip la o cursă, în această toamnă. Sunt pregătit să merg la ultima etapă a Romanian Superbike, care se ține la Adâncata, pe noul circuit” a mărturisit proaspătul Campion Național, Ionel Pascotă.