Mario Popovici – pe podium la European 65 cc in Serbia

Micutul Mario Popovici (KTM – Sibiu Racing Team) s-a deplasat weekend-ul trecute la Globare in Serbia pentru etapa finala a Campionatului European de 65cc – Zona de Sud-Est si pentru etapa a treia a Campionatului Est-European de Motocros.

 mario popovici locul 2 globare serbia
Sambata juniorul roman a reusit sa castige mansa de calificare situandu-se astfel in postura de lider pentru cursele de duminica in fata rivalului grec Antonios Sagmalis si a eroului local sarbul Krsmanovici.
In prima cursa a duminicii cel care a iesit primul din grila a fost grecul Sagmalis, urmat de bulgarul Grozdanov si de favoritul nostru – Mario Popovici, acestea fiind si primele trei pozitii la finalul cursei.
Nemultumit de clasarea sa in prima cursa juniorul roman a fortat in a doua mansa si rezultatele nu au intarziat sa apara: desi a plecat din nou primul din grila de start grecul Sagmalis s-a vazut obligat sa se multumeasca cu pozitia secunda intrucat Mario Popovici l-a depasit in ultimele ture ale concursului.
Per total, Mario Popovici si-a asigurat prin clasarile sale un loc 2 in clasamentul cumulat ale celor doua manse, dar si un loc intre primii 10 sportivi ai Clasamentului European Final EMX65. Aceasta clasare ii da drept de start in marea finala din Letonia care se va desfasura in perioada 10-12 Iulie 2015, alaturi de toti castigatorii tuturor celor 4 zone – toti potentiali viitori campioni ai Europei.
De asemenea, Mario se afla si pe pozitia a treia la general in Campionatul Est-European la jumatatea campionatului, cu trei etape inainte de final – vezi AICI rezultatele in Clasamentul General Est-European de Motocros.