Robi Mureşan locul doi in clasamentul Oamenii ProSport 2014

Simona Halep este sportivul anului într-un top completat de Robi Mureşan şi Cristina Neagu. Jucătoarea ţinteşte un titlu de Grand Slam în 2015, iar motociclistul vrea o participare în MotoGP

sportivul-anului-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Mureşan a ieşit pe locul 2 în top la categoria ”Sportivul Anului 2014”. La o distanţă mare de câştigătoare, Simona Halep, dar şi la multe voturi de locul 3, cel ocupat de Cristina Neagu. Robert Mureşan a obţinut în sezonul 2014 cel mai bun rezultat românesc într-o etapă de Campionat Mondial, locul 8 în cursa de la Imola la clasa Superstock 1000. Sezonul a fost încheiat pe locul 13 la general dintr-un total de 30 de piloţi care au punctat. Motociclistul român spune că nu se aştepta să intre în top 3 în momentul în care a văzut numele nominalizate pentru acest titlu. ”Sincer, nu credeam că o să ajung pe locul doi, speram să ajung pe undeva pe la mijlocul clasamentului. M-a surprins numărul mare de voturi pentru mine”. Mureşan vede totul ca pe un semn cum că privirea iubitorului de sport din România s-a îndreptat şi către motorsport. ”Eu sunt de părere că lumea va începe să cunoască sportul acesta mai bine şi să îl urmărească mai mult dacă vor mai fi rezultate”

Chiar şi în condiţiile popularizării din ce în ce mai susţinute pentru motociclism, Robi Mureşan vede extrem de dificilă o performanţă proprie care să îl poată ajuta să devină, în 2015, sportivul anului peste Simona Halep. ”Ar fi destul de greu să mă gândesc la asta, dar aş putea să micşorez substanţial distanţa. Cred că dacă voi ajunge undeva în primii 5 piloţi voi avea o şansă destul de bună să fac asta. Iar obiectivul acesta nu este imposibil, mai ales dacă vom respecta planurile pentru anul 2015. Cu un inginer BMW şi cu o motocicletă mai performantă cred că vom putea fi la bătaie în top 5 sezonul următor, cu şanse de podium la unele etape”.

1402285-443513115769191-1973000373-o

 

 

 

 

 

 

 

Fără excepţie, performanţa în motorsport este condiţionată de sprijinul financiar pe care piloţii şi echipele lor îl pot atrage din sponsorizări. Cu un mare minus din acest punct de vedere în comparaţie cu piloţii din Europa de Vest, Mureşan speră într-o ameliorare a situaţiei sponsorizărilor în 2015. ”Eu sunt obişnuit cu promisiunile, dar de data asta sper să se şi îndeplinească. Semnele sunt destul de bune, mai ales că şi cei de la Consiliul Judeţean Arad mi-au promis ceva mai substanţial pentru anul viitor”, spune pilotul.

MotoGP, marele ţel

Robert Mureşan a fost singurul motociclist al României care a reprezentat ţara noastră în MotoGP, pe vremea când avea 16 ani. Arădeanul a concurat atunci la clasa mezină, 125 cmc, şi speră într-o revenire în circuit, dar la clasa regină. ”Depinde foarte mult de ce se va întâmpla în sezonul următor. Aş putea să mă bat în primii 5 piloţi la Superstock 1000 şi apoi să trec la Moto2. Dar decât să fac asta prefer să trec de la Superstock 1000 la Superbike şi de abia de acolo să fac, dacă va fi posibil, trecerea la MotoGP. Acesta ar fi planul optimist”, mărturiseşte pilotul.

 

Sursa: www.prosport.ro