Sedinta Comisiei de Dirt-Track – 29.10.2015

IMG55555385Sedinta anuala a Comisiei FRM Dirt-Track a avut loc saptamana trecuta la Bucuresti, strangand la masa atat presedintele disciplinei cat si membrii acesteia.

Discutiile au inceput cu analiza sezonului 2015 a CNIR Dirt-Track: 9 etape desfasurate din tot atatea programate, din care 6 etape la Sibiu si 3 etape la Braila. Cateva competitii au fost amanate si reprogramate ulterior, dar structura campionatelor a fost pastrata.

Toate rezultatele inregistrate au primit aprobare din partea Comisiei astfel incat la Gala FRM 2015 din decembrie, la disciplina Dirt-Track, se vor premia 2 podiumuri nationale (Juniori si Seniori) si 2 podiumuri internationale (Juniori Open si Seniori Open), impreuna cu bine cunoscuta Cupa a Romaniei la Dirt-Track.

Click aici pentru rezultatele complete ale CNIR Dirt-Track 2015.

Daca pe plan intern lucrurile au decurs in modul asteptat, pe plan international s-a constatat o lipsa a materialelor si a fondurilor necesare pentru deplasare si participare, Comisia luand decizia de a aloca in acest sens o parte semnificativa din bugetul prevazut pentru sezonul 2016. Cu acest prilej s-a stabilit si un obiectiv al disciplinei, si anume calificarea unui sportiv junior la Campionatele Europene.

Din sezonul 2016 Comisia a decis ca se va pune accent pe atragerea de noi juniori, participantii la discutie identificand posibilitati de atragere a noi sportivi tineri. Referitor la modificarile regulamentare din punct de vedere tehnic sau sportiv, sezonul 2016 nu va aduce nicio modificare majora.

Nu in ultimul rand, participantii la discutie au subliniat necesitatea achizitionarii a doua mantinele gonflabile, cate una pentru fiecare stadion, astfel incat sa impuna ridicarea gradul de securitate al pilotilor in antrenamente si competitii. Concomitent vom avea oportunitatea de a organiza la cele mai inalte standarde intalniri MACEC in Romania cu sportivii tarilor vecine.

Va multumim pentru interesul acordat !