Sedinta Comisiei de Viteza – 21.11.2015

IMG_5435Sedinta anuala a Comisiei FRM Viteza a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Arad, reunind la aceeasi masa atat presedintele si membrii comisiei, cat si Presedintele FRM sau reprezentanti ai altor cluburi implicate in activitatea competitionala.

Intalnirea a demarat cu discutii de analiza a sezonului competitional abia incheiat, fiecare organizare de etapa fiind discutata in parte. Implicarea promotor-ului Holeshot Track Events, care are responsabilitati contractuale asupra CNIR Viteza, a fost larg discutata in vederea pregatirii minutioase a urmatorului sezon.

S-a trecut mai apoi la trecerea in revista a rezultatelor inregistrate pentru fiecare sub-ramura, astfel incat fiecare rezultat din competitiile CNIR Viteza, CNIR Supermoto si CNIR Juniori si Scutere pe Motodrom 2015 a fost validat, acestea fiind disponibile pe site-ul nostru:

 

Click aici pentru rezultatele complete ale CNIR Viteza.

Click aici pentru rezultatele complete ale CNIR Supermoto + CNIR Juniori si Scutere pe Motodrom.

Structura urmatorului sezon competitional va fi aproximativ similara cu cea a sezonului recent incheiat: s-au stabilit 5 etape pentru CNIR Viteza (una la Serres impreuna cu o etapa de Est-European, patru in complexul ialomitean din Adancata – din care una va fi si etapa de Est-European – si 4 etape pentru CNIR Supermoto, CNIR Juniori si Scutere pe Motodrom, impreuna cu CNIR Oldtimer (doua la Crevedia, una la Arad si una la Bacau).

Pentru CNIR Viteza formatul competitiei va fi stabilit la: vineri – trackday, sambata – antrenamente oficiale, duminica – incalziri si curse.

Sezonul 2016 va aduce si o serie de schimbari sau introduceri regulamentare: spre exemplu, s-a discutat introducerea unei noi clase competitionale pentru amatory-clasa Hobby (sportivi C sau “rookies”). Sportivii clasei Hobby se vor putea califica la o clasa a Debutantilor (sportivi B) in urmatoarele conditii: daca solicita in scris acest lucru, daca obtin un timp de calificare de 120% per cel mai bun timp si daca fac minimum 5 ture la incalzirea clasei Debutanti la care doresc sa participe. Sportivii B care doresc sa treaca la o clasa de Profesionisti vor trebui sa obtina timpul pe tur necesar pentru calificare si sa aiba aprobarea Directorului de Concurs.

Sportivii Daniel Onoriu, Iuliu Mihai, Guy Harel si Andrei Enescu vor urca in sezonul 2016 la clasa Superbike, in timp ce sportivii Adrian Petrovici, Mihnea Opartan si Cristian Angeloni vor trece sezonul viitor la clasa Supersport.

Pentru CNIR Supermoto Juniori si Scutere pe Motodrom sezonul 2016 va aduce urmatoarele modificari: clasa Scutere Pro va concura in doua manse si se va introduce o a doua clasa de Scutere, cea de Hobby, care va concura intr-o singura alergare.

Va multumim pentru interesul acordat !