Steaua Bucuresti – Campioana României în 2021 la Motocros pe Echipe – Cronica CNE MX – Zarnesti 30-31.10.21

0001 C43A7202Clubul Jitsu Zarnesti a organizat Campionatul National de Motocros pe Echipe 2021. Concursul s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, intre 30 si 31 octombrie pe circuitul Breghina (Brebina) din Zarnesti, judetul Brasov.

Au concurat clasele: 50 cc aut; 65cc; 85cc; MX2; ; MX1; Amatori și Veterani.

La finalul a două zile pline de suspans clubul Steaua București reușește în chiar ultima manșă disputată duminică să adune punctele necesare pentru a revendica titlul de Campioană a României la Motocros pe Echipe. Felicitări!

0000001 C43A9808Clubul Jitsu Zarnești se achită cu brio de sarcina organizării acestei frumoase Finale, inclusiv vremea dându-și concursul pentru ca totul să iasă bine. Am avut la start peste 70 de concurenți care provin din 16 cluburi de motocros românești. Lupta pentru prima poziție s-a dus între cluburile Steaua București și Top Cross TCS Otopeni. Campioana a fost decisă în ultima manșă de duminică, când am asistat la o frumoasă luptă între George Căbăl (Jitsu Zărnești), și Krisztian Tompa (Steaua București) la clasa MX2. În prima manșă a acestei clase, campionul național George Căbăl s-a văzut nevoit să abandoneze în urma unei pene de cauciuc, Krisztian adunase astfel puncte importante 0000001 C43A9824care aduseseră deja Steaua pe primul loc în fața clubului din Otopeni. În manșa finală, însă, totul depindea pentru steliști de diferența de puncte dintre Krisztian Tompa și Eross Koppany. Krisztian însă nu greșește și termină în fața lui Eross, în timp ce George Câbăl își ia revanșa și căștigă manșa. Podiumul final are astfel pe primul loc echipa Steaua București, urmată la doar șapte puncte de Top Cross TCS Otopeni. Clubul organizator, Jitsu Zărnești urcă pe locul trei național cu un total de 241 de puncte.

001 C43A9073Cociu Nicolae domină autoritar clasa Amatori și aduce puncte importante pentru clubul Steaua București. Coechipierul său Galfi Csaba Zalan încheie pe trei, iar pe doi urcă sportivul de la Jitsu Zărnești, Popa George.

Clubul Sugas Sfantu Gheorghe a avut un învingător la clasa 65cc, Szoke Eross Mark reușind victoria în ambele manșe. Singurul care a reușit să țină pasul cu sportivul covăsnean a fost în manșa a II-a Dumitru Sami Alexandru (Top Cross TCS Otopeni).

00001 IMG_5887Singura clasă câștigată de clubul cu cei mai mulți sportivi la start, Top Cross TCS Otopeni, a fost clasa 85cc. Chiujdea Ioan a câștigat ambele manșe, în prima lupta pentru victorie ducându-se cu stelistul Baltagă Daniel, iar în cea de a II-a cu Vulpe Gheorghe. Pentru clubul Top Cross TCS Otopeni, cele mai multe puncte au fost aduse de Eross Koppany, acesta concurând atât la clasa MX1 (locul 3), cât și la MX2 (locul 2).

001 IMG_5266Clasa 50cc a fost mult mai animată. Toader Alecsei Matei (Top Cross TCS Otopeni), domină antrenamentele și calificările acestei clase. Prima manșă revine însă lui Ioviță Dean Victor de la clubul VN Motorsport, iar cea de a II-a stelistului Becze Csillag Vilmos. Clubul VN Motorsport urcă pe locul patru în clasamentul general al echipelor mulțumită prestațiilor bune ale fraților Ioviță, dar și prezenței surprinzătoare a lui Vlad Neaga la clasa Amatori (fostul Campion Național la Viteză – clasa Superbike).

01 C43A7212Clasa Veterani a fost singura la care clubul organizator Jitsu Zărnești nu a avut sportivi și singura dominată de clubul Juvenes Târgu Mureș, prin Cojanu Marius Ionuț. Locul doi merge tot la Steaua București prin Fazakas Zoltan, iar pe trei urcă Strechioiu Sebastian de la clubul Lido Câmpina. Clubul Lido urcă la final pe locul cinci național și face astfel o figură foarte frumoasă prin sportivii săi care au luat startul la patru din cele șapte clase care au punctat în Campionatul pe Echipe.

01 C43A7303

Clasament Final CNR MX Echipe – Zarnesti 30 – 31.10.2021

Rezultate CN Echipe Motocros – Zarnesti 31.10.21 – Clasele MX2-65cc-Amatori

Rezultate CN Echipe Motocros – Zarnesti 30.10.21 – Clasele MX1-Veterani-85cc-50cc