SuperEnduro și SkiJet în Constanța!

C43A7121 logoPremieră în România: Sâmbată, 18 august 2018, începând cu ora 16.00, la Pavilionul Expozițional Constanța, s-a desfășurat prima ediție a unui concurs de SuperEnduro. Inedita competitie a atras un public numeros, motocicliști din toată țara fiind prezenți pentru a participa la Cupa Filantropica și a oferi un spectacol de neuitat.

Andrei Boțoacă de la clubul CSU Știința București este primul câștigător al Cupei Filantropica la SuperEnduro, acesta rezumând participarea sa: “Cursa a fost foarte solicitantă din cauza traseului extrem de tehnic și a temperaturii ridicate, o combinație destul de grea pentru enduriști, mai ales îmbrăcați cu toate echipamentele de protecție, foarte groase, dar m-am descurcat bine și nu am făcut greșeli.”

C43A7326 logoConcurenții s-au întrecut în primul concurs oficial de acest gen organizat de Asociația Filantropică Constanța la malul mării în cadrul mai multor clase concurs – Pro, Veteran, Hobby și Quad, aceștia trebuind să termine mai multe curse formate din mai multe tururi pe parcursul cărora au întalnit obstacole artificiale cu grade diferite de dificultate.

Spectatorii au putut de asemenea să observe și să atingă motocicletele de curse expuse în cadrul Expoziției dar și să facă cunoștință cu membrii echipei de viteză pe circuit a clubului CSM București – Bogdan Vrăjitoru #30 Superbike și Dan Măinescu #134 Supersport, care au împărțit autografe tuturor pasionaților. De asemenea, din partea clubului CSM Bucuresti au fost prezenti piloții și motocicletele disciplinelor de Tot-Teren: Benga Bogdan și Alexandru Gradinaru.

De la clasa Quad, sportivului clubului MRM Bucuresti, Alexandru Tudor  ne-a declarat la finalul competitiei: „A fost o cursa foarte dificila din punct de vedere tehnic. Am avut multe incercari, cauciucuri foarte mari, copaci, betoane, dar am reusit sa trec cu bine peste toate. A fost o cursa foarte faina, ma bucur ca am putut participa si vreau ca si pe viitor sa revin pentru a participa la aceasta competitie.”

C43A7171 logoÎn ceea ce privește competiția nautică, aceasta era programată să înceapă duminică, de la ora 16.00, pe plaja Faleza Nord din Constanța, concursul fiind de asemenea pregătit pentru mai multe clase de participare. Am constatat însă dezamăgirea tuturor părților implicate în organizare deoarece la acestă competiție s-a simțit puternic reticența posesorilor de ski-jet-uri pentru participarea la un astfel de eveniment.

Vă mulțumim pentru implicarea la prima ediție a Cupei Filantropica!