#21 Sorin ‘Ariciu’ Traistaru obtine locul 12 in Polonia

Romania are pentru prima data un sportiv angrenat in circuitul Campionatului Mondial de Supermoto! Sorin Traistaru, legitimat de Federatia Romana de Motociclism la moto-clubul Arici Supermoto Arad, a participat cu succes la a patra etapa ce s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in localitatea Poznan din Polonia, obtinand un rezultat de valoare – locul al doisprezecelea dupa doua manse de concurs.

IMG_4061[1]

Revenit dupa o accidentare survenita la inceputul lunii mai in timpul primei etape de Campionat National Individual de Supermoto, Sorin a reusit in timpul zilei de sambata sa isi imbunatateasca timpii pe tur in fiecare dintre antrenamentele puse la dispozitie de regulament in ciuda unui sectiuni offroad foarte tehnica ce includea o saritura lunga de mai mult de 20 de metri.

IMG_4030[1]

‘Ariciul’, asa cum este supranumit pilotul nostru de exceptie, a castigat de trei ori consecutiv titlul de campion national si este vice-campion national in exercitiu la Supermoto, iar acest lucru a fost reflectat in timpul curselor de duminica: experienta a fost cea care l-a facut sa aiba un parcurs fara greseala in timpul celor doua manse clasandu-se la final pe un meritous loc 12.

 

Desi a ratat etapa a treia din circuit din cauza accidentarii, Sorin a adaugat celor 25 de puncte castigate in primele doua etape alte inca 17 puncte, ajungand la un total de 42 de puncte mondiale, ce ii confera locul 13 in Clasamentul General 2015 cu trei etape inainte de final si posibilitatea intrarii in Top 10 la sfarsitul campionatului.

 

Declaratii Sorin Traistaru (KTM – Arici Supermoto Arad): “Doresc sa multumesc in primul rand sponsorilor care au facut posibila aceasta participare a mea in Campionatul Mondial de Supermoto: Aramco Diesel,Compas Group Service,Mazda Premier Motors,Mondo Trans,Instal Impex,RSM,Bonie Line,Forma,Moto One,Primaria Municipiului Arad,Conta Analitic, Yacco si nu in ultimul rand prietenilor, fanilor si familiei care intotdeauna a fost alaturi de mine!

IMG_4057[1]

Dupa o zi calduroasa cu mai mult de 30 grade si o sesiune de calificari dificila simtindu-ma inca nerefacut in totalitate dupa acidentarea de acum o luna fiind si o sectiune de offroad cu un grad ridicat de dificultate am optat de a ma proteja cit mai mult si a obtine un timp cit mai bun pornind de pe pozitia 14. Duminica, rasturnare de situatie datorita ploii torentiale care a aparut de nicaieri facand ca setarile motocicletelor sa trebuiasca a fi total schimbate, abordand o strategie diferita pe pneuri de ploaie, pista fiind foarte alunecoasa si plina de apa, nemaiputand fi utilizat off-road-ul care a fost inlocuit de o sicana care a schimbat radical forma traseului.

 

Chiar daca conditiile au fost foarte dificile am obtinut cel mai bun rezultat al meu din acest an pozitionindu-ma pe locul 13 in 1 mansa si pe 12 in a 2 mansa obtininind locul 12 dupa cele 2 manse si urcind pe pozitia 13 in clasamentul general fiind la 2 puncte diferenta de locul 12.”

IMG_4087[1]

Urmatoarea etapa este programata a avea loc in weekend-ul 10-12 Iulie in localitatea La Molina din Spania, ultimele etape incluzand si o deplasare in Columbia (31 Iulie-2 August).