Apel sustinere propunere modificare legislativa

Dragi prieteni,

dupa cum ati aflat din presa locala si nationala, Federatia Româna de Motociclism a facut un demers legislativ pe lânga Parlamentul României.

Acest demers este prezentat in continuare si va rugam sa-l cititi cu atentie.

In acest moment modificarea proiectului se afla in stadiul de dezbatere publica, online pe site-ul Senatului.  Mai jos gasiti link-ul catre aceasta pagina.

Manifestandu-va in acest cadru si exprimandu-va o parere pozitiva, coerenta si de bun simt, sustineti cu adevarat miscarea offroad din România, indiferent daca este pe doua sau pe patru roti.

Va rog sa propagati mai departe aceasta idee.

Avem nevoie de sprijinul TUTUROR celor care vor sa ne sustina!

Practicanti ai sporturilor OFF ROAD, textul din tabelul de mai jos este propunerea legislativa a FRM catre Parlamentul României pentru modificarea LEGII 265/2006 PENTRU APROBAREA OUG 195/2005 (cu modificarile si completarile ulterioare) privind protectia mediului. Aceasta propunere are ca scop asigurarea cadrului legal de desfasurare a evenimentelor off road.

tabel propunere legislativa

Prin aplicarea legislatiei in forma actuala, practiarea off-road va fi pusa sub semnul intrebarii.

Practicarea off-road in situri Natura 2000 transforma participantii – de cele mai multe ori iubitori de natura – in contravenienti.

Crearea structurilor de administrare a siturilor Natura 2000 si implementarea Planurilor de management va conduce la limitarea drastica a posibilitatii parcurgerii traseelor.

Siturile Natura 2000 sunt arii naturale protejate de interes comunitar care trebuie sa promoveze mentinerea biodiversitatii luând in considerare aspectele economice, sociale, culturale si regionale cu mentinerea sau chiar incurajarea activitatilor umane, conform principiilor Directivei Pasari si Directivei Habitate a CEE. Pentru conservarea valorilor naturale au fost declarate arii naturale protejate de interes regional, national si international cum ar fi Parcuri Naturale, Parcuri Nationale si Rezervatii Stiintifice.

Sportul este activitate de importanta nationala conform art.2 din legea 69/2000, Legea educatiei fizice si sportului.

Accesul in natura trebuie sa fie un drept garantat de legislatia Romaniei, nu un privilegiu. Sportul NU are culoare politica!!!

Vizitati link-ul de mai jos si lasati o opinie pozitiva, coerenta si de bun simt.

http://www.senat.ro/LegiProiect.aspx (Scroll pâna la – Nr. Inreg. B42 / 2016)

Multumim tuturor celor care se implica pentru sustinerea cauzei noastre.