CNIR Enduro Etapa 2 – Zărnești 14-16.06.2017 – Interviu Alec Dumitrescu

IMG_3671Ne reintoarcem la Zarnesti pentru a II-a etapă din Calendarul FRM la Enduro si cu aceasta ocazie Alec Dumitrescu de la CSU Stiinta Bucuresti ne-a acordat un scurt interviu.

Vei lua startul la Enduro Zarnesti?
Da, voi fi cu siguranță la start, chiar dacă trebuie să recunosc nu îmi este ușor în această perioadă. Sunt multe curse în calendarul FRM din acest an și astfel este o adevărată provocare logistică și materială să reușesc să fiu prezent la toate.
Cu ce asteptari?
Să îmi îmbunătățesc performața obținută la prima etapă din acest an (locul 5 - Sebiș, 2017.04.01 – motocicletă KTM).
Cum a fost pentru tine anul competițional 2017?
A fot un an intens, dar cu rezultate pe măsură implicării mele. Am participat la multe etape și am reușit o evoluție din ce în ce mai bună.
Ce recomandări ai de făcut tinerilor sportivi care acum încearca această disciplină?
Cei care acum descoperă Enduro trebuie să știe că au norocul să concureze într-o țară unde au la dispoziție circuite foarte bune și posibilități de antrenament incomparabile cu oricare altă țară europeană. Cluburile sunt foarte importante aici în sprijinirea tinerilor sportivi iar aceștia trebuie să înțeleagă la rândul lor importanța sponsorilor și a mass media. Să își facă pagini de Facebook, să își facă fotografii și filme bune, să se promoveze și să promoveze acest sport și vom avea toți de câștigat.
Alte gânduri?
Este foarte important pentru motociclismul românesc să păstrăm acest trend ascendent care acum se vede cel mai bine în ramura Hard Enduro, unde avem etapă de etapă sute de participanți din toată lumea. Trebuie însă să nu renunțăm la nici o ramură a Enduro, fiecare având farmecul ei propriu și sportivii care sunt mai buni la una decât la alta.