Red Bull Romaniacs 2022 după primele două zile de offroad

mario popovici

Suntem la jumătatea Red Bull Romaniacs 2022 și avem parte de un concurs intens, cu multe surprize și cu rezultate foarte bune din partea sportivilor români. În ciuda tuturor prognozelor meteo ploaia a venit în ziua II de offroad și amenință în continuare. Campionul entitre Manuel Lettenbichler este scos din cărțile pentru podium după ce a primit o penalizare de 2 ore în prima zi de concurs.  Pol Tarres s-a accidentat și Graham Jarvis domină cursa, urmat de Teodor Kabakchiev și Mario Roman. Surpriza românească vine de la clasa Iron, unde  Ovidiu Nistor #649 este pe primul loc după primele două zile de concurs. O altă mare surpriză avem și la clasa Bronze unde fostul campion național de Motocros, Mario Popovici, este pe locul doi. La clasa Gold Varga Zsolt este pe locul 19, iar Rienk Tuinstra pe 18. La clasa Silver, Andrei Botoacă este pe 10, Emanuel Gyenes pe 12 și Viorel Radu Costin pe 16. Ionuț Manea este pe 7 la clasa Iron.

Iată în continuare câteva impresii și fotografii primite de la piloții noștri care în această seară înnoptează la Rânca, urmând ca mâine să revină la Sibiu.

marioMarius Achim Popovici #366 Bronze

Suntem in a doua zi de offroad și pana acuma totul a parcurs bine. Astăzi am terminat pe locul 2 si cu acest rezultat sunt si la general pe locul 2. Sper sa am încă doua zile bune si sa îmi metin locul sau sa avansez, eu pana aici sunt foarte fericit si sper sa ne vedem in siguranța la finish! Mulțumesc tuturor pentru susținere!

botoacaAndrei Botoaca  #137 Silver

După primele două zile de offroad sunt pe locul 10 în clasamentul general. Traseul de azi a fost mult mai greu și mult mai lung. Chiar dacă eram extenuat am ajuns cu bine la finis. Suntem la jumătatea cursei și încerc să îmi păstrez același ritm până la final pentru a îmi îndeplini obiectivul: Top 10 la clasa Silver. Mulțumesc prietenei mele și tuturor celor care mă susțin! Mulțumesc tutor celor care mă ajută: service-ul BETA România, General Membrane și clubul CSU Știința București.

ionut tocituIonut Tocitu #129 Silver

Principalul meu obiectiv este sa termin cu bine cursa. Este prima participare la RedBull Romaniacs și pot spune ca am simțit pe pielea mea ca este cu adevărat cea mai grea cursa de Hard enduro din lume. Ii mulțumesc in mod special lui Bogdan Cimpu, alături de care m-am antrenat înainte de cursa și prietenilor care m-au susținut. Service-ul este asigurat de echipa Motoland România. Sponsori: Metal Business Work , Euronautica, Spicu automatic instal ,Hotel Rozmarin, solo training, Jante Noi, cheile gradistei, letsride, urban invest, moto24.

tuinstraRienk Tuinstra (cu licență FRM) #15 Gold

Am asteptat cu mare entuziasm editia de anul acesta Red Bull Romanics după accidentarea de anul trecut și totuși acest concurs încă mă surprinde. În cadrul prologului pot spune că nu am reușit să îmi activez concentrarea și energia, astfel încât m-am calificat doar pe locul 27. Dar, mă bucur că nu am suferit nicio accidentare pe traseul foarte provocator pe care organizatorii l-au realizat. Ziua 1 de off-road am început-o în forță și mult mai activat. Pot spune că traseul acestei zile a fost unul solicitant, dar foarte frumos.  Astfel, am terminat pe locul al 13-lea. În ceea ce privește următoarea zi de off-road lucrurile s-au schimbat un pic. Traseul a fost unul foarte lung. Nu neapărat greu, doar în prima parte a zilei, dar mult mai solicitant fizic. Din păcate, motocicleta mea s-a stricat aproape de finish și am fost nevoit să o repar pentru 45 de minute. Cu timpul petrecut cu această intervenție, am reușit să ajung la final pe locul 22. Așa este la concursurile moto, adrenalina este la maxim, iar noi trebuie să fim pregătiți fizic și psihic pentru orice obstacol.

puchianuAlexandru Puchianu #643 Iron

Ziua II a avut multe provocari, pana in prezent imi urmez tinta de a termina concursul. Dificultatea este crescuta si distantele mari, dar distractiv si motivant

bularca 2Razvan Bularca #346 Bronze

Salutare! Planul meu este sa termin concursul. Aventura mea a inceput in 2019 cand dupa 7 ore pe motor m am inscris la Redbull ROMANIACS. Nu am știut in ce ma bag, dar am aflat la Ampoita in 2020, la prima etapa nationala la care am participat avand doar 20 de ore pe motor! Multumesc prietenilor mei de la moto24, mulțumesc FordBrasov si Motoland!

OCenicMarius Ocenic #132 Silver

In urma rezultatului de la Prolog am plecat de pe locul 92. După o primă zi caniculară am urcat până pe 37. Am ajuns însă la finish epuizat și deshidratat, având nevoie de perfuzii. A a fost un traseu lung și susținut, dar foarte bine marcat. Ziua a II-a a început cu ploaie, dar am reușit sa termin tot pe 37. Sper sa reușesc sa termin și ultimele doua zile de concurs, aici fiind un adevărat de HARD ENDURO. Mulțumesc familiei pentru susținere și sponsorilor mei: Gașca de Enduro, Profimotoshop și Factory Garage.

Felicitări tuturor! Rezultatele complete după primele două zile de offroad sunt disponibile aici.