Cronica BMU Supermoto Etapele 1 & 2 – Drama, Grecia 27-28.05.2023

WhatsApp Image 2023-05-29 at 20.47.27Federatia Greacă de Motociclism a organizat la sfarsitul saptamanii trecute primele doua etape din Campionatul European BMU de Supermoto 2023. Concursul s-a desfasurat pe circuitul din Drama între 27 și 28 mai.

Sportivii români au concurat la clasele SM65 și SM85. Ținând cont de vremea capricioasă din ultimele săptămâni, organizatorii eleni au hotărât ca aceste doua etape sa se desfășoare doar pe porțiunea de asfalt a circuitului, exclusa fiind partea de offroad, pentru o mai buna siguranța a piloților. Fratii Iovita au regretat aceasta decizie, ei fiind foarte obișnuiți cu partea de offroad și sărituri de la competitiile de motocros. O alta decizie din partea organizatorilor eleni a fost ca pilotii sa ruleze pe sensul invers al circuitului, diferit de sensul cu care pilotii au fost obișnuiți sa ruleze la competitiile din anii trecuți.

WhatsApp Image 2023-05-29 at 20.47.27 (2)În ciuda acestor decizii, Ioviță Mark Luca a câștigat fără probleme toate cele patru manșe de la clsa XM85 și are astfel după primele două etape balcanice punctaj maxim, 100.

La clasa SM65 am avut doi sportivi: Szabo Mark și Ioviță Dean Victor. În prima zi de concurs Mark a avut cel mai bun timp în calificări, dar din păcate acesta cade în prima manșă. Revine însă în șa și termină pe locul 5. Victor încheie prima manșa pe locul doi. În WhatsApp Image 2023-05-29 at 20.47.28manșa a II-a Mark merge bine și câștigă, reușind astfel să urce și pe podiumul etapei pe locul trei. Victor merge constant și încheie etapa pe locul doi cu un total de 42 de puncte.

Ultima zi de concurs la clasa SM65 aduce piloții români pe primele două poziții în ciuda unei vremi capricioase. Mark Szabo este primul cu 47 de puncte și Ioviță Dean Victor al II-lea cu 42.

Felicitări!

Multe surprize anul acesta in primele etape din campionatul european balcanic, o vreme capricioasa care ne-a obligat constant sa schimbam anvelope, un sens nou de rulat pe circuit, un nivel bun al piloților care evoluau de la manșa la manșa, însă totul e bine când se termina cu bine. Mark și Dean au urcat din nou pe podium, fiecare la categoria lui, urmând sa se pregătească pentru următoarele etape de concurs, care se vor desfasura in Ungaria, Germania și Bulgaria, a declarat Iovita Marțian, tatăl fraților Ioviță.