Cronica Campionatului National de Endurocross Et. I – Iacobdeal, Turcoaia 06.04.2024

001 571A8439Prima etapa a Campionatului National de Endurocross 2024 a avut loc sambata in localitatea Turcoaia din judetul Tulcea. Concursul a fost organizat de catre clubul Aventura Parc Dobrogea pe 6 aprilie și a avut în centrul acțiunii frumosul lac Iacobdeal.

Au concurat clasele: A, B, C, Veterani si Fete.

0001 571A9680Secretariatul, Startul, Sosirea și petrecerea au fost găzduite de către LAC IACOBDEAL CAMPING și putem spune că am avut una dintre cele mai frumoase etape inaugurale din toate timpurile. Paul Bulai și clubul Aventura Parc Dobrogea au pregătit pentru toți sportivii și însoțitorii lor o petrecere de bun venit vineri în care au fost servite multe feluri de mâncare specifice zonei, ziua încheindu-se cu cântece și dansuri tradiționale megleno-române, foc de tabără și artificii.

001 571A9133Campionul național en-titre, Kovacs Ervin Zsolt (Go Racing București), a dominat autoritar clasa PRO, singurul sportiv care a reușit să încheie în aceeași tură cu el fiind Raul Marin de la clubul Motokron Racing Team. Pe locul trei am notat o frumoasă surpriză prin venirea în Campionatul de Endurocross a unui fost campion de Motocros, Chiujdea Ioan (Motokron Racing Team), acesta alegând să concureze de la bun început la clasa PRO. Felicitări!

02 571A0284Pop Viorel Vasile (Master Bike Cluj), se impune la clasa Veterani și este urmat pe podium de către Nicolae Daniel (Jitsu Zărnești) și Olaru Anton de la clubul ACS Tourmont (toți trei reușind să parcurgă 7 ture).

Clasa Expert este câștigată de către Dumitru Ioan (Greu Enduro Holbav). Elekes Tamas (Go Racing București), urcă pe treapta a II-a la doar 40 de secunde distanță de locul I. Pe trei se clasează Pop Florin Vasile (Master Bike Cluj).

01 571A0700Cel mai strâns duel a fost la clasa Hobby între James Dean (Black Ryders Sibiu), și Tamas Balint (Master Bike Cluj). James se impune cu 14 secunde avans, iar pe locul trei urcă Popa Vlăduț Florin (Motokron Racing Team).

00001 IMG_5722Serbanica Madalina de la ACS Odobești se impune la clasa Fete. Pe locul doi încheie concursul Barabas Agoston Andrea (Master Bike Cluj), iar pe trei Chiriac Ioana Raluca (Haita Deva).

Rezultate – CNIR Endurocross Et. I – Extreme Iacobdeal, Tulcea – 06.04.2024.

Etapa a II-a națională se va disputa în localitatea Criscior Brad pe 18 mai 2024 și va fi organizată de către clubul Lion Racing Team Sebiș.