Cronica CE BMU Motocros Et. VII – Krinides, Grecia 24-25.09.2022

tompaEtapa a VII-a a Campionatului European BMU la Motocros a avut loc la sfarsitul saptamanii trecut in Grecia la Krinides.

Tompa Robert Krisztian adună încă 47 de puncte și astfel se menține la conducerea clasei MX2 cu 275 de puncte. Krisztian are în fața bulgarului Halmi Hakan 84 de puncte și are astfel șanse foarte mari ca încă de la următoarea etapă din Turcia să devină oficial Campion European BMU 2022.

Zoltan Ordog câștigă ambele manșe și conduce clasa MX125 cu 244 de puncte. Pe locul doi în clasamentul general este tot un pilot român, Rusu Victor (cu 230 de puncte). Banu Mihnea Andrei adună în Grecia alte 30 de puncte și este pe locul patru la general, cu șanse ca incluvi să urce pe locul trei și astfel să avem un podium integral românesc la clasa MX125. Tot la această clasă aleargă și Aida Ioana Cojanu, aceasta reușind un concurs bun și obținerea a 27 de puncte (locul 8 în clasamentul general). Clasele MX2 și MX125 au alergat împreună în Campionatul Euopean BMU 2022. Zoltan Ordog are în acest an rezultate atât de bune încât este pe podiumul balcanic inclusiv la clasa MX2 (165 de puncte – locul III).

Ștefănescu Tudor se menține pe locul doi în CE BMU la clasa MX85 și păstrează șanse inclusiv la titlu, acesta având 17 puncte în spatele liderului bulgar Tsankov Dani.

Dumitru Sami este lider incontestabil la clasa MX65 și se va încorona Campion European BMU încă de la finalul penultimei etape (cea din Turcia). Marian Daniel adună alte 40 de puncte în Grecia și este acum pe locul trei în Clasamentul General după primele șapte etape. Bălpban Tudor este pe cinci (cu 195 puncte).

La clasa MXS, cu un parcurs aproape perfect este în continuare pe primul loc Cojanu Marius Ionuț. Acesta are acum 218 puncte în clasamentul general și toate șansele să păstreze șefia clasamentului până la finalul sezonului competițional 2022. Concurează în Grecia și obține 19 puncte și Popescu Ciprian, acesta fiind acum pe locul zece în clasamentul general al clasei.

Penultima etapă a Campionatului European BMU se va disputa în Turcia, la Afyon, între 8 și 9 0ctombrie 2022.

—————–

Foto: @motomag.gr