Cronica CNIR Endurocross Etapa Finala – 19.10.2019 – Odorheiu Secuiesc

C43A3750Circuitul de Motocros din Odorheiu Secuiesc a gazduit sambata etapa finala a Campionatului National de Endurocross 2019. Clubul Ditriders Ditrau a organizat aceasta ultima etapa (etapa a VI-a), pe 19 octombrie 2019.

Au concurat clasele:  A;B;C;Veterani;Quad Pro si Hobby; ATV Pro si Hobby.

Pe o vreme superbă în ciuda datei calendaristice și alături de foarte mulți spectatori am avut parte de o cursă deosebit de reușită din toate punctele de vedere. Felicităm organizatorii pentru această primă etapă de Endurocross organizată pe circuitul de Motocros de la Odorheiu Secuiesc. Am avut la start 43 de sportivi care au avut parte de un traseu forestier bine marcat și o zonă de motocros împânzită cu spectatori.

C43A3600Kovacs Ervin Zsolt (Master Bike Cluj), câștigă la clasa PRO, dar Campion Național al României este Andrei Boțoacă de la CSU Știința București.

La finalul unui sezon foarte disputat, Campion Național la clasa Veterani este Gagyi Peter Zsolt (Master Bike Cluj), acesta reușind în ultima etapă să câștige în fața Vicecampionului Căraba Florin Marius (Master Bike Cluj).

C43A4428Ilyeș Zakord Szilveszter (Master Bike Cluj), se impune la clasa moto Expert și câștigă Cupa FRM 2019 la această clasă cu 161 de puncte.

La clasa Hobby lupta a fost dusa în clasamentul general între Seica Flaviu Sebastian (Master Bike Cluj), și Lukacs Zsolt (Ort Racing Ojdula). În etapa finală se impune Flaviu, acesta câștigând astfel și Cupa Federației Române de Motociclism 2019 la clasa Hobby.

Lungu Radu Mihai (ATH Racing Ploiești), este Campion Național al României la clasa ATV PRO cu maxim de puncte posibile, 180.

C43A4967Maestru al Sportului Sebastian Bodea (Quad Club Timișoara), este și în acest an Campion Național la clasa Quad PRO. Ultima etapă a sezonului a fost însă câștigată de Vicecampionul Național Lorincz Csaba (Ditriders Ditrau).

La clasa ATV Hobby se impune Laszlo Elod Emil (Ditriders Ditrau), dar câștigătorul Cupei FRM este Boran Alexandru Bogdan de la clubul Moto Extrem Lugoj.

1 C43A4473 alb 35Dramatic cu adevărat a fost însă finalul clasei Quad Hobby. Iacob Denis (Lion Racing Team Sebis), se impune în clasamentul general cu doar un singur punct în fața lui Crețan Emil Laurențiu (Quad Club Timișoara).

Rezultatele CNIR Endurocross Etapa Finala – 19.10.2019 – Odorheiu Secuiesc sunt disponibile aici.

Clasamentul final al Campionatului Național de Endurocross al României 2019 sunt disponibile aici.

Felicitări tuturor sportivilor și organizatorilor!

Ne vedem la Gala Campionilor 2019!