Cronica CNIR Endurocross Polaris – Et.VIII – Băiuț, Maramureș 06.08.2022

WhatsApp Image 2022-08-06 at 9.54.00 PM (1)La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Baiut Endurocrossul Maramuresului. Etapa nationala (VIII), a fost organizată de ACS Hard Enduro Maramureș, sambata, 06 august 2022.

Au concurat clasele: MOTO-A, VET, B, C și QUAD-A și C; ATV-A, C și Veterani.

La clasa Moto Pro am avut o frumoasă supriză, pilotul local Pop Marius Alexandru reușind o victoria în fața lui Lupu Flavius (Hard Enduro Arad), și Opoliciuc Flavian Dorinel (Master Bike Cluj).

Barbos Gavril Darius (Master Bike Cluj), confirmă primul loc din clasamentul general provizoriu la clasa Moto Expert. Locul doi este al sportivului de la Dirt Bike Riders Baia Mare: Pasztorkai Armand Antal, iar pe trei urcă Thybring Nicolaj din Danemarca.

WhatsApp Image 2022-08-06 at 9.54.00 PMCel mai bun Veteran este Viorel Vasile Pop de la clubul Master Bike Cluj. Acesta este urmat pe podium de coechiperul său Căraba Florin Marius și de Ghilinta Liviu Fanel (Hard Enduro Arad).

Sportivul maghiar de la Master Bike Cluj Ott Kornel Jr. se impune la clasa Moto Hobby, urmat de Nicoara Daniel și Nan Sergiu (amândoi de la Hard Enduro Maramureș).

Bodea Sebastian (Quad Club Timișoara), revine pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasa ATV-A. Locul doi merge la coechipierul său Bragaru Alexandru, iar pe trei urcă Stanciu Anatoli (ATH Racing Florești).

WhatsApp Image 2022-08-06 at 9.55.25 PMLa clasa ATV-C, Turcu Maricel (ACS Odobești), mărește distanța față de urmăritorii din clasamentul general și adaugă încă 30 de puncte. Este urmat pe podium de Chkhes Abdullah (Quad Club Timișoara), și Chis Daniel (Lion Racing Team Sebiș). Cel mai bun Veteran de la clasa ATV este Badarau Sorin Irinel (ACS Odobești).

La clasa Quad-A podimul a fost următorul: Lorincz Csaba (Quad Club Timișoara), Tudor Alexandru Mădălin (ACS Odobești), și Burjan Zoltan (Haita Deva). Merită menționat aici cursa făcută de Lorincz Csaba care a condus detașat și confirmă astfel titlurile anterioare de Campion Național la această clasă. La clasa Quad-C urcă pe podium Chiciu Adrian Cătălin de la ACS Odobești.

Următoarea etapă națională din Campionatul Național de Endurocross Polaris este programată pe 1 octombrie 2022 la Comănești, organizator clubul X-Cape Bacău.