Cronica Golden Mountain – Finala Campionatului National de Hard Enduro – Baita 06-08.10.2023

01 571A5150Finala Campionatului National de Hard Enduro al Romaniei s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Baita, in judetul Hunedoara. Clubul Haita Deva a organizat Golden Mountain intre 14 si 15 octombrie 2023 pe o vreme ideală.

Au concurat clasele: A, B, C, FETE si Veterani (pe traseu de B).

Concursul a fost castigat la clasa PRO de catre Varga Zsolt de la clubul Go Racing București. Campion Național este însă și în acest an Jozsa Norbert Levente de la clubul Master Bike Cluj, acesta adunând suficiente puncte pentru titlu încă înainte de ultima etapă. Norbi a decis astfel, 001 571A6483din păcate, să nu mai participe la etapa finală de la Băița. A rămas însă lupta deschisă pentru podiumul național de Hard Enduro, tensiunea fiind maximă din acest punct de vedere după problemele tehnice întâmpinate de Raul Pătrău de sâmbătă. Acesta reușește însă să repare motocicletă, să ia startul în ultima zi de concurs și să încheie cu bine etapa. Robert SZAKACS a încheiat Golden Mountain pe locul patru.

01 571A1451Vlad Hămbășan (Black Ryders Sibiu), reușește o victorie mare la clasa Expert, prima din acest sezon competițional. Felicitări! Pe locul doi urcă Ott Kornel, iar pe trei Sulea Cezar (Go Racing București).

Cehul Jan NOSEK se impune la clasa Hobby, cel mai bine clasat pilot român fiind Florin Sulică de la clubul Motokron Racing Brasov.

0001 C43A9228La clasa fete Maria Grigoraș (Master Bike Cluj), o învinge pe Mares Celine cu 10 minute și este Campioană Națională a României la Hard Enduro în 2023. Pe locul trei urcă tot de la clubul Haita Deva Alyssa Mares.

02 C43A3398Zdenek CYPRIAN este câștigător la clasa Veterani. Campion Național la această clasă este Bart Stroisteanu (Master Bike Cluj), acesta încheind pe locul doi la Golden Mountain și fiind urmat pe podium de Orzan Gheorghe (Motokron Racing Brasov). Gabriel Grigoras a avut din păcate un accident în ultiama zi de concurs și astfel nu a putut să lupte până la capăt pentru titlul de Campion. Îi urăm multă sănătate și recuperare cât mai rapidă!

Rezultate Finale Golden Mountain – CNIR Hard Enduro Et. VII – Baita 06-08.10.2023