Cronica CNIR Hard Enduro Poiana Rusca – Et.II Ciulpaz 14-16.06.2024

00001 C43A9987Etapa a II-a a Campionatului National de Hard Enduro al Romaniei 2024 s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii tercute in localitatea Ciulpaz din judetul Hunedoara. Hard Enduro Poiana Rusca a fost organizată de către clubul MRM București.

Au concurat clasele: Pro; Expert(si Veterani); Fete si Hobby.

001 C43A3375Felicitări Raul Patrau, Ovidiu Lascus și echipei de tineri din zonă pentru eforturile deosebite depuse pentru ca acest concurs să se desfășoare fără probleme în ciuda condițiilor meteo severe! Hard Enduro Poiana Ruscă intră astfel pe lista foarte scurtă a etapelor naționale cele mai dure, dar și cel mai bine organizate. Felicitări sportivilor care au reușit să ducă la bun sfârșit această frumoasă aventură! Mulțumim voluntarilor, autorităților locale și sponsorilor evenimentului!

Prezența spaniolului Alfredo Gomez la start ne-a dus pe toți cu gândul la un concurs în care 0001 C43A2920vom urmări până în ultima zi un duel cu campionul național en-titre Jozsa Norbert Levente (Master Bike Cluj). Traseul puternic influențat de ploile căzute înainte de cursă a fost însă unul deosebit de dificil și s-a dovedit că asta nu a fost tocmai pe placul motocicletei Rieju. Norbi se impune destul de autoritar în Prolog și este urmat la trei minute de austriacul Dieter Rudolf și Alfredo Gomez. Organizatorii au luat decizia înlocuirii traseului din ultima zi de concurs cu cel de sâmbătă pentru a crește nivelul de siguranță al piloților (acest traseu era mai scurt și cu mai puține zone afectate de ploi). Cu toate acestea prima zi de concurs a fost cu adevărat dură pentru toți sportivii, Alfredo văzându-se nevoit să abandoneze după ce a forțat dincolo de limită motocicleta sa pe urcările clasei PRO. De aici încolo Norbi nu a mai avut nici un rival și a reușit să câștige etapa cu o oră avans în fața austriacului Rudolf. Varga Zsolt (Go Racing București), urcă pe treapta a III-a a podiumului național și va lua startul mâine în etapa mondială de Hard Enduro din Serbia. Mult succes!

0001 571A3433Podiumul Campionatului Național de Hard Enduro la clasa Veterani este următorul: Stroișteanu Bart (Master Bike Cluj), Orzan Gheorghe (Motokron Racing Team), și Daniel Nicolae (Jitsu Zărnești).

Pentru prima dată într-o competiție națională, Stoica Patricia (Master Bike Cluj), reușește să ducă la bun sfârștit acest concurs deosebit de dificil și urcă pe treapta a III-a a podiumului național. Felicitări! Câștigătoare la clasa Fete este coechipiera sa Grigoraș Maria (cu timp de locul 14 la clasa Hobby, clasă cu peste 80 de sportivi la start), iar pe locul doi urcă Mares Celine de la Haita Deva.

0001 C43A1108Ott Kornel Jr. (Go Racing București), dovedește că performează și pe traseele foarte alunecoase. Este urmat de podium clasei Expert de Hămbășan Vlad Casian (CSU Știința București), și Elekes Tamaș (Go Racing).

La clasa Hobby, Gherman Leonardo Coradi (Master Bike Cluj), adună 110 puncte și un loc 1 național. Locul doi merge la polonezul Dudzic Marek, iar pe trei urcă Rata Tudor Alexandru (MRM București).