Cronica Hard Enduro Olănești – CR Hard Enduro (Vest) 06-07.07.2024

00001 571A9778Editia a III-a a Hard Enduro Olanesti sa desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute intre 6 si 7 Iulie 2024. Clubul Free Bike Team Valcea a avut din partea autorităților locale tot sprijinul pentru organizarea acestei etape regionale care a adus la start 265 de piloți în marea lor majoritate din România. Au fost însă și mulți sportivi din Europa și inclusiv de pe alte continente (Noua Zeelandă).

Au concurat clasele: PRO, EXPERT, VET, HOBBY si FETE.

0001 C43A8549Organizatorii Hard Enduro Olănești au fost încă o dată la înălțime! Acest concurs a crescut de la an la an, în 2024 numărul celor dornici să concureze fiind limitat de organizatori. Mai mult, aceștia au reușit să implice Primaria Orasului Baile Olanesti și toate autoritățile locale pentru o cursă în care Prologul se desfășoară în mijlocul orașului alături de un număr foarte mare de spectatori! Mulțumiri sponsorilor, sportivilor și voluntarilor! Felicitări!

001 571A2269Prologul a fost de departe proba cea mai spectaculoasă, pentru acest an organizatorii luându-și revanșa față de ediția anterioară când ploaia a împiedicat sportivii de la clasa Hobby să intre în pe traseu. Astfel, în acest an, clasa Hobby a fost cea care a deschis Prologul, traseul fiind unul deosebit de solicitant. Cei mai buni 32 de sportivi au intrat în Finale. Spectatorii prezenți în număr mare au asistat în continuare la un concurs desfășurat în sistem piramidal, piloții concurând câte doi, unul împotriva altuia, indiferent de clasă. Mai mult, pe măsură ce creștea tensiunea și sportivii 001 C43A3661treceau în sferturi și apoi în semifinale, numărul turelor parcurse creștea. Dacă până acum ne întrebam ce ar face Ott Kornel Jr (Go Racing București), dacă ar avea vârsta necesară să se dea la clasa PRO, iată că acest prolog ne-a satisfăcut această curiozitate. Sportivul maghiar de doar 16 ani a reușit să câștige Prologul, în ciuda unui tur de forță epuizant și a unei Finale disputate în compania unor piloți de nivel foarte înalt. Previzibil,

00001 Untitled_Panorama-1Marele câștigător al concursului Hard Enduro Olănești la clasa PRO a fost Rienk Tuinstra (Black Ryders Sibiu). Clasa Expert a fost câștigată previzibil de sportivul de la Go Racing București, Ott Kornel; iar la Hobby s-a impus austriacul Auer Severin, care a concurat pentru clubul Free Bike Team Valcea.

Rezultate Hard Enduro Olanesti CR Vest – Baile Olanesti 07.07.2024