Cronica MX – CE (65/85) & Campionatul Balcanic Et.IV – Globare, Serbia 26-27.06.2021

WhatsApp Image 2021-06-29 at 13.31.55Etapa a IV-a din Campionatul Balcanic de Motocros 2021 s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute pe circuitul din Globare, Serbia. În paralel a avut loc si etapa a III-a din Campionatul European de Motocros pentru clasele EMX65 și EMX85. Concursul a fost organizat de Federatia Sârbă de Motociclim intre 26 si 27 iunie 2021, în condiții meteo care au pus la grea încercare sportivii și organizatorii (caniculă, ploaie și grindină).

Felicitări sportivilor noștri pentru rezultatele bune obținute la Globare și felicitări în egală măsură echipelor acestora și celor care îi susțin!

În Campionatul European de Motocros la clasa EMX65 Mark Eross Szoke a terminat etapa pe locul trei, iar Sami Dumitru pe patru. În clasamentul general european după trei etape Sami este pe locul doi, iar Mark pe trei. Theodora Gumeniuc încheie etapa din Serbia pe locul 5.

La clasa EMX85 Mihnea Banu câștigă bronzul etapei, tot pe locul trei fiind și în clasamentul general provizoriu. Luca Ștefănescu a încheiat etapa pe locul cinci.

WhatsApp Image 2021-06-29 at 13.31.45În Campionatul European BMU la clasa MX2 Tompa Robert se impune în ambele manșe. Sportivul nostru are acum cu doar 15 mai puțin ca bulgarul Viktor Neychev. Acesta conduce în clasamentul general, dar are un concurs în plus la care a luat startul față de Tompa.

Eross Koppany are și el o prestație bună la clasa MX2 și grație punctelor obținute pentru locul patru urcă în clasamentul general până pe locul trei. La clasa MX2 Jr., Eross este cel mai bine clasat pilot român, el fiind acum pe locul 2 în clasamentul general după patru etape.

Habeanu Denis este acum pe locul șapte în clasamentul general la MX2, urmat de Zoltan Ordog pe opt și Băncilă Ștefania pe 11. Au mai punctat în acest concurs Rusu Victor(aflat acum pe 14 la general), și Tătaru Arthur (pe 15).

La clasa MX, Cojanu Ionuț câștigă concursul și urcă până pe locul 5 în clasamentul general, acesta având însă două etape la care a lipsit.

WhatsApp Image 2021-06-29 at 13.34.37La clasa MX85 balcanică, Banu Mihnea este acum pe locul trei în clasamentul general, urmat de Ștefănescu Luca. A mai punctat în acest concurs și Ștefănescu Tudor, care acum este pe locul 8 la general.

Szoke Eross Mark câștigă argintul etapei și este urmat de Dumitru Sami la clasa MX65, dar în clasamentul general poziția celor doi este după patru etape invers. Au mai punctat în acest concurs Gumeniuc Theodora (4), Bălăban Tudor (5) și Ioviță Mark Luca (care încheie etapa pe 4 și se află în clasamentul general pe 8).

La clasa MX50 balcanică Ioviță Dean Victor încheie etapa pe locul patru, pa același loc fiind și în clasamentul general.

Ciprian Popescu încheie etapa pe locul x și este acum pe locul trei în clasamentul general al clasei MX Senior după patru etape.

Rezultatele complete ale etapei de Campionat European de Motocros al claselor EMX65 si EMX85 pot fi consultate aici.

Rezultate CB MX Globare, Serbia – Et. V – 26-27.06.2021

Clasament General CB MX dupa 4 etape 2021