Cronica primei etape de Rally Raid din 2018 – Buzau 22-24.06.2018

C43A9090 dum logoSo-Moto Racing Bistrita a fost organizatorul primei etape nationale de Rally Raid din acest an. Aceasta a III-a editie a cursei Ssangyoung Baja500 a avut loc la Buzau, intre 22 si 24 iunie si s-a desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv și a Federatiei Romane de Motociclism.

S-au inscris in total 45 de echipaje care au dat piept cu un traseu de peste 500km in judetul Buzau si in judetele vecine acestuia. Vremea a fost perfecta la Prolog, dar s-a stricat peste noapte. Astfel, startul a fost dat pe ploaie, ploaie care a continuat apoi jumatate de zi. Traseul ud a pus la grea incercare toate echipajele si a fortat o parte dintre sportivi sa abandoneze.

C43A9183 dumLeonard Rentea de la clubul Gerula Racing s-a impus la clasa sub 450cc cu o motocicleta Yamaha WR400. La finalul competitiei acesta ne-a declarat:

„Inca o etapa reusita! Multumim organizatorilor, pentru eforturi si peseverenta, cred ca e greu , sa razbati sa reusesti sa duci la bun sfarsit un astfel de eveniment de o asemenea anvergura. Sa vezi atatea echipaje de politie, pompieri la trecerile pestre drumurile nationale e ceva. De asemenea monitorizarea GPS, care nu este o noutate pentru organizatori, fiind prezenta de la prima editie Baja 500 Bucuresti 2016 iti confera siguranta pe traseu. Multumesc familiei mele, prietenilor si sponsorilor. Mulțumesc broker-ului de asigurari Millenium si sper ca vor avea putere si bunavointa sa ma sprijine si in urmatoarele mele obiective: Transcarpaticul si etapa IV de la Tulcea”.

La clasa Quad-uri peste 500cc a castigat Paul Zaig, de la clubul So-Moto, cu un Yamaha Raptor. Clasa Quad-urilor mai mici de 500cc a fost adjudecata de Florin Recean (Suzuki LTZ), tot de la clubul So-Moto.

Rezultatele complete ale CNIR Rally Raid Et.I sunt disponibile aici.