Cronica Red Bull Romaniacs 2020 – Interviuri ale piloților români – II

tara alexTara Alexandru – Locul 7 la clasa Silver 

Ziua 3 – cea mai lunga zi -138 de kilometri. Foarte tehnic, multe urcări și coborâri comune cu clasa Gold. Prima jumătate de zi am petrecut-o cu Shane Moss, dar după Service Point nu am mai reușit sa îl prind din urma. Am încheiat ziua pe locul 6. Ziua 4 – aproximativ 120 de kilometri. Mult mai ușor decât ziua 3, dar ploaia a jucat un rol foarte important. Deși traseul a fost in jurul Sibiului, in timpul cursei totul e diferit, am observat ca nimic nu era cum știam eu, ritmul de cursa schimba tot. Am ajuns bine la finish, întreg și nevătămat și sunt foarte mândru că am terminat integral traseul tuturor zilelor de concurs! Îi mulțumesc din toată inima familiei, sponsorilor și prietenilor care m-au ajutat să-mi îndeplinesc visul! De asemenea, mulțumesc Federatiei Romane de Motociclism și echipei RedBull Romaniacs, de la cel mai mic la cea mai mare, ați făcut cu toții o treabă excelentă marcând și gestionând, organizând și păstrând pe toți cei implicați în siguranță în aceste zile! O cursa reușită! Unde eu mi-am atins scopul de a fi in primii 10, terminând pe locul 7 .

babesBabes Cristinel – Clasa Gold

Red Bull Romaniacs 2020 a fost o editie speciala pentru mine si cred ca si pentru ceilalti concurenti, o ediție cu adevărat nebuneasca in unele sectiuni. Desi nu am mai participat  la curse din anul 2012, in acest an m-am decis sa iau startul la clasa gold. A fost destul de dificil din cauza unei accidentari survenite la sedinta de interviuri si poze din ziua de inscrieri.

Debutul concursului, adica ziua de calificari m-a gasit intro stare fizica destul de rea, ceea ce sa vazut si in clasamentul de calificari. Prima zi de off-road a fost o zi adevarata de hard enduro cu urcari si cu coborari serioase. Din pacate pentru mine aceasta zi s-a incheiat cu o penalizare destul de mare care s-a concretizat in abandon. Ziua doi de off-road a fost o zi ceva mai scurta si mai usoara. La finalul zilei din cauza unei penalizari de off-track am fost declarat iar abandon. Pentru că regulamentul RBR spune clar ca daca un concurent are doua zile de abandon este declarat dascalificat aventura mea la Red Bull Romaniacs 2020 a luat astfel sfarsit.

La final vreau sa multumesc tuturor prietenilor care m-au ajutat financiar, material sau cu asistenta tehnica. Fara ei nu as fi putut lua startul la aceasta competitie.

shane mossShane Moss – Locul 6 la clasa Silver

Red Bull Romaniacs este cel mai cel eveniment din tot calendarul, acea cursă în care am vrut întotdeauna să concurez. Ediția Nebunie Verticală și-a meritat pe deplin numele, au fost patru zile dure în zone montane superbe, cu multă umidicate, aderență scăzută și temperaturi reduse. Să concurez la Romaniacs toamna a fost o experiență diferită comparativ cu edițiile anterioare, dar sunt bucuros că am putut participa. Mii de mulțumiri Federației Române de Motociclism și organizatorilor Red Bull Romaniacs. Mulțumiri de asemenea pentru munca depusă tuturor managerilor de traseu. Toți împreună au depus eforturi importante pentru ca noi să avem parte de o nouă ediție extraordinară a Red Bull Romaniacs în aceste vremuri dificile.