Emanuel Gyenes #32 – Dakar 2019

maniNoul sezon competitional incepe traditional cu cea mai mediatizata competitie de Rally Raid a lumii: Raliul Dakar. Astazi se da startul celei de a 41 editii, din orasul Lima (Peru).

Emanuel Gyenes #32 va concura la categoriile Malle Moto şi Marathon, fiind prezent pentru a noua oara la startul acestei faimoase competitii. Prima etapa va avea 331 de km (dintre care 84 in regim de proba speciala), si se va desfasura azi intre orasele Lima si Pisco. In total Raliul Dakar 2019 are programate 10 etape, care se vor desfasura toate in Peru.

Mani a decis sa concureze chiar daca inca nu este integral recuperat medical dupa cazatura din 17 noiembrie 2018. Acesta va alerga pentru România cu o motocicleta KTM 450 Rally Replica, sponsorul sau principal fiind grupul Autonet.

maniIata ultima declaratie data de Emanuel Gyenes inainte de startul raliului: „Am făcut verificările administrative şi tehnice, am trecut la toate punctele, motocicleta este OK. M-am înscris la clasa Malle Moto unde nu am asistenţă. Anul acesta merg singur. După ce termin probele speciale şi drumul de legătură eu singur trebuie să-mi pregătesc motocicleta pentru ziua următoare. Am zis că anul acesta este cel mai bun pentru această categorie. Sunt doar zece zile de concurs şi doar 5.000 de kilomeri, în loc de 9.000 de kilometri, cum a fost anul trecut. Asta înseamnă că o să am mai puţină treabă la motocicletă. Eu zic că o să fac faţă”

Mult succes Mani, suntem cu totii alaturi de tine!