Emanuel Gyenes – Dakar 2018 dupa primele trei etape

© RallyZone - Edoardo BauerDupa primele trei zile de Raliu Dakar 2018, pilotii sunt in plin desert Atacama si se acomodeaza cu conditiile deosebit de dure ale acestuia. Emanuel Gyenes ocupa locul 35 în clasamentul general  dupa doua etape. Clasamentul provizoriu  al etapei a III-a il mentioneaza pe Mani tot pe locul 35.

Mani Gyenes: „În prima etapă am pierdut ceva timp cu găsirea unui way point (punct GPS), dar acea primă probă specială a fost o încălzire bună. A doua probă a fost una destul de lungă, cu mult nisip, pe traseu am găsit foarte multe mașini răsturnate, împotmolite. Și noi motocicliștii am avut probleme, în unele locuri a trebuit să ieșim ca dintr-o pâlnie din dune. A fost destul de cald și din cauza aceasta nisipul a devenit și mai moale. Mă bucur că după ce s-a mai consumat din carburant și s-a mai ușurat motocicleta am reușit să depășesc destul de mult și să recuperez din pierderea de timp suferită în prima etapă.”

A treia etapă a avut plecarea din Pisco și sosirea la San Juan de Marcona (Peru). Traseul a avut o lungime totala de  504 km  din care 296 proba speciala care au strabatut cele mai inalte dune de nisip de pe planeta.

Dunele  raman principala atracție și în etapa de azi, 9 ianuarie (etapa IV). În bucla San Juan de Marcona se va da startul chiar de pe plajă, urmând să se pornească de pe malul Oceanului Pacific in linii de câte 15 motocicliști.  Se vor parcurge 444 km din care 330 in regim de proba speciala, traversând cea mai lungă secțiune cu dune inclusă in raliu.

Mult succes Mani!