Red Bull Romaniacs – Sibiu 30.07 – 03.08.2019

coverCel mai dur raliu al lumii a ajuns la a XVI-a editie. Peste 460 de sportivi din mai bine de 50 de țări de pe toate continentele se vor strânge în câteva zile la Sibiu. Lista sportivilor este disponibilă aici, piloții fiind grupați în patru clase: Gold, Silver, Bronze și Iron. Pentru prima dată Prologul va fi transmis LIVE pe canalul tv PRO X, dar și pe internet pe site-ul Red Bull TV.

Martin Freinademetz (fost campion mondial la snowboard) alături de Moto-Clubul Hai la Mișcare Sibiu sunt și în acest an responsabili de organizarea Red Bull Romaniacs după 16 ani de evoluție neîncetată.

maniEmanuel Gyenes (singurul pilot care a luat startul in toate edițiile Red Bull Romaniacs și care le-a și terminat pe toate): Este greu de crezut, dar acesta este cel de-al 16-lea Red Bull Romaniacs al meu. În fiecare an, mă bucur să văd că riderii din atâtea țări vin în România și poți simții cât de mult a evoluat această cursă și cât de cunoscută a devenit. Mi-am rupt humerusul drept în noiembrie anul trecut, chiar înainte de Raliul Dakar, și acum sunt ok, dar încă nu sunt în formă pentru clasa Gold, așa că am decis să concurez la Silver și să lupt din nou pentru podium, sperând să obțin cel de al 5-lea podium Red Bull Romaniacs.”

C43A6248 logoFavoriții acestei ediții vin din Africa de Sud, Marea Britanie, Spania și Germania, da pe lista țărilor reprezentate găsim inclusiv: Brazilia, Australia, Indonezia, Noua Zeelandă, SUA, Canada, Rusia, Franța, Norvegia, Peru, Mexic, Venezuela, Hong Kong, Singapore sau Malaezia. O enumerare a favoriților este aproape inutilă, pentru că pur si simplu vin la Sibiu cei mai buni sportivi din lume la disciplina Hard Enduro. Toti. Șansele cele mai mari le au însă evident vedetele: Graham Jarvis, Jonny Walker, Wade Young, Billy Bolt sau Alfredo Gomez (acesta din urmă se antrenează deja de zece zile în România, câștigând între timp și etapa națională de Hard Enduro Ditrocks).

Căștigătorul ediției 2018, Wade Young, declara: An după an cursa devine din ce în ce mai grea. Este o cursă lungă, cinci zile în care trebuie să păstrezi concentrarea la ce mai înalt nivel și fără să faci greșeli. Este nu doar cel mai dur raliu al lumii ci și cel mai lung. Iau startul în această ediție într-o formă fizică ideală și considerând experiența câștigării ultimei ediții sper ca toate acestea să constituie un real avantaj pentru mine.

C43A6247 logoPrologul va avea loc în centrul orașului Sibiu pe 30 iulie 2019, dar cei care au mai participat și în anii trecuți știu că spectacolul începe cu o zi înainte. Pe 29 iulie piloții pleacă într-o frumoasă paradă care traversează orașul de la Stadionul Voința până în Piața Mare. La acel moment traseul Prologului este gata și sportivii clasei Gold intră pe circuit pentru o scurtă demonstrație care se încheie cu interviuri și o sesiune liberă de autografe și selfi-uri cu cei mai mari sportivi ai lumii hard enduro.

Jonny Walker, (UK – castigator al Red Bull Romaniacs 2014 si 2015), declara: Am fost fericit anul trecut, când am urcat pentru a IV-a oară pe podiumul Romaniacs. Vor urma cinci zile foarte lungi, cinci zile în care ne trezim foarte devreme, este cu siguranță cel mai dur raliu. Unicitatea lui vine si din faptul ca trebuie sa utilizam GPS-ul in toate cele 4 zile de off-road.

C43A6114Organizatorii ne-au arătat deja schițe cu toate obstacolele Prologului care vor fi construite pe Bd. Coposu din Sibiu. Toate detaliile referitoare la Prolog sunt disponibile aici. Marea finală care va fi transmisă LIVE pe canalul PRO X este programată la ora 17:00, dar Prologul începe încă de la ora 08:00 cu sportivii clasei Iron.

Graham Jarvis (UK – Husqvarna, castigator al Red Bull Romaniacs in 2008, 2011, 2012, 2013, 2016 si 2017), declara: Red Bull Romaniacs a fost întotdeauna între cursele mele favorite. Cele patru zile de off-road necesită o bună rezistență nu doar fizică ci și psihică. Mă simt în formă în acest an și sper doar că vremea va fi blândă cu noi în Carpați. Țintesc fără doar și poate podiumul în această ediție a Red Bull Romaniacs. 

Pe această pagină de internet sunt toate detaliile acestei ediții, denumită de organizatori Sweet Sixteen. Gasiti informatii privind sportivii care vor lua startul, traseu, program, puncte ale spectatorilor, etc etc.

f64Vom încerca să postăm cât mai multe fotografii, filme și informații pe pagina de Facebook a FRM, dar și pe noua noatră pagină de Instagram. Partenerul nostru media în acest an este F64, care ne-a furnizat următorul echipmanet foto Canon: cameră foto Canon 5D mark IV, obiectiv Canon 24 -70 F2.8 si blit Canon 470EX-Ai. Fotografiile de distanță vor fi făcute cu obiectivul Canon 28-300L si camera foto Canon 7D mark II. 

Mult succes pilotilor români care vor lua startul în această frumoasă aventură sportivă!