Regional Supermoto 04.08.19 Duminica – Arad si cronica CNIR Supermoto Arad E2 28.07.2019

WhatsApp Image 2019-08-01 at 13.39.32

Moto-clubul VIK Power din Arad a organizat cu succes in 28 iulie 2019 etapa a doua a Campionatului National Individual al Romaniei la Supermoto. Competitia s-a desfasurat pe circuitul VIK din localitate, 30 de sportivi de toate varstele fiind prezenti pentru intreceri.

Cursele s-au disputat intr-o atmosfera placuta, vremea fiind favorabila in prima parte a zilei, cu temperaturi normale pentru aceasta perioada. Din nefericire, ultima cursa programata, mansa a doua a claselor S Open si Veterani, a trebuit intrerupta cu steagul rosu din cauza unei furtuni incepute imediat dupa start, nemai putand fi reluata.

Chiar daca numai dupa o singura mansa, castigatorul clasei regina – S Open – a fost Vlad Neaga (V.N. Motorsport Timisoara) care a reusit sa isi impuna ritmul in fata lui Petrisor Doana (LuPo Racing Timisoara), ocupantul pozitiei secunde, la o diferenta mica. Denis Braescu (LuPo Racing Timisoara) si-a adjudecat treapta finala a podiumului in timp ce pilotul aradean Andrei Filimon (MRM Bucuresti) a reusit o figura frumoasa, clasandu-se pe locul al patrulea.

Clasa Veterani a fost castigata de Mario Fantinuoli (LuPo Racing Timisoara), acesta reusind sa parcurga toate cele 17 ture ale cursei, la fel ca sportivii de la S Open. Pe locul secund s-a clasat bucuresteanul Radu George Razvan – (Steaua Bucuresti) in timp ce pe locul al treilea a terminat Lucian Popoviciu, Presedintele moto-clubului LuPo Racing Timisoara, unul dintre promotorii intrecerilor de supermoto si oldtimer romanesti.

WhatsApp Image 2019-08-01 at 13.39.46

 

Daniel Babescu (Taifun Racing Timisoara) a reusit sa castige comfortabil locul 1 al ambelor manse de SM 85, unde sportivul Martin Szasz (CSM Targu Mures) s-a clasat al doilea.

Foarte disputate au fost concursurile de juniori SM 65, acolo unde  Mark Luca Iovita (Moto Extrem Lugoj) si-a adjudecat ambele manse de concurs dupa curse disputate. Mark Szabo, coechipierul sau la Moto Extrem Lugoj, a reusit sa se claseze pe pozitia secunda dupa o egalitate de puncte cu Alexandru Levente Szabo-Neamtu de la Steaua Bucuresti. Pozitiile urmatoare au fost ocupate in ordine de Becze Csillag Vince (Steaua Bucuresti) – locul 4, Iovita Dean Victor (Moto Extrem Lugoj) – locul 5 si Alessio Marco Lemmi (Las Vegas Arad) – locul 6.

 

La clasa SM Hobby marele castigator a fost Lucian Tanasa (Arici Supermoto Arad), care a reusit sa il invinga in mansa secunda pe coechipierul sau Attila Gergely dupa o lupta intensa cu multe depasiri si rasturnari de situatie. Radu Flavius (Arici Supermoto Arad) a facut o figura frumoasa si a incheiat competitia pe locul al treilea, clasandu-se in fata colegului sau de echipa Tanasa Marian. Pe locul al cincilea, aflat la prima participare in Campionat, s-a clasat Marian Costescu de la MRM Bucuresti.

 

WhatsApp Image 2019-08-01 at 13.40.24De asemenea, s-a desfasurat si etapa a doua a Campionatului de Juniori pe Motodrom, adresat copiilor pasionati de motociclism viteza. La clasa motocicletelor cu schimbator – Junior 2 – s-a impus Martin Szasz (CSM Targu Mures), ce a reusit sa il devanseze pe Daniel Babescu (Taifun Racing Timisoara), podiumul fiind completat de Alexandru Levente Szabo-Neamtu (Steaua Bucuresti).

La clasa Junior 3, destinata celor mai mici juniori, cu motociclete cu variator, sportivul Iovita Mark Luca (Moto Extrem Lugoj) a fost cel mai rapid, acesta clasandu-se in fata competitorilor sai ce au ajuns la sosire in ordine: Mark Szabo (Moto Extrem Lugoj) – locul 2, Becze Csillag Vince (Steaua Bucuresti) – locul 3 si Iovita Dean Victor (Moto Extrem Lugoj) – locul 4.

Toate clasamentele competitiei desfasurate la Arad in 28.07.2019 sunt disponibile aici.

 

Urmatoarea competitie de Supermoto se va desfasura la Arad Duminica 04.08.2019, contand pentru a doua etapa a Campionatului Regional de Supermoto. Click aici pentru a descarca Regulamentul Particular si Programul de Concurs. Etapa finala a Campionatului National de Supermoto se va desfasura tot la Arad Sambata 17 August 2019.