Sportivii romani cuceresc primele puncte europene ale sezonului 2017

16002901_920710868066330_6002039476580997551_n

Sportivii moto-clubului CSU Stiinta Bucuresti se intorc cu bine inapoi acasa dupa prima lor experienta internationala in Extrem Enduro.

Acestia au reusit sa puncteze cu succes in cadrul Cupei Europene de Extrem Enduro 2017 reusind sa se claseze astfel:

#14 Andrei Botoaca – Locul 16 si 5 puncte europene

#15 Alec Dumitrescu – Locul 18 si 3 puncte europene

Descarca Rezultatele Etapei 1 din Cupa Europeana de Extrem Enduro 2017 – FIM-Europa

Clasamentul european acorda puncte dupa clasarea scratch, indiferent de clasa de participare.

 

In cadrul Clasei PRO baietii nostri au reusit sa se claseze in apropierea celor din TOP10:

#14 Andrei Botoaca – Locul 11, #15 Alec Dumitrescu – Locul 12, #16 Stefan Muntean – Locul 13

Avand in vedere rezultatele obtinute, sportivii au sanse marite sa se claseze pe un loc fruntas in clasamentul final al Cupei, considerand ca etapa a doua va fi organizata in Romania de moto-clubul Zen World Extreme din Bucuresti in perioada 23-25 iunie 2017.

Nici site-ul www.fim-europe.com nu a trecut cu vederea participarea sportivilor romani, organizatorii si oficialii FIM-Europe aratandu-se incantati de participarea sportivilor veniti tocmai din Romania mai ales ca aceasta participare a fost si recompensata cu pretioasele puncte.

 

Cei trei sportivi români au oferit imediat după cursa de la Tong scurte declarații pentru site-ul clubului Știința București:

Ștefan Muntean: „Sunt foarte fericit pentru locurile pe care le-am ocupat la final. Am avut mari emoții la început când am văzut că lângă noi erau liderii mondial. Jarvis, Billy Bolt și toți ceilalți profesioniști. În prima tură am încercat să-mi menajez musculatura mânilor ca să nu se blocheze, apoi m-am simțit foarte bine. S-au risipit și emoțiile și am mărit ritmul, dar am vrut să dozez foarte bine efortul pentru că traseul a fost foarte solicitant. Mă bucur că am terminat pe aceste poziții și că am reprezentat clubul la cel mai înalt nivel!”

Andrei Boțoacă: „A fost un traseu foarte dificil. Încă de la început am încercat să mențin un ritm constant și m-am concentrat 15978000_920759814728102_4919165266824834396_nfoarte bine la cele mai bune trase. Am vrut să mă menajez fizic că să am resurse până la final, mai ales că m-am aflat umăr la umăr cu campionii mondiali la enduro si extrem enduro. Recunosc că pentru mine aceste două ore și 30 de minute au fost cele mai solicitante din carieră. Sunt foarte mulțumit pentru rezultat, chiar dacă acasă îmi propusesem să fiu în top 10. Legat de traseu, pot să vă spun că a avut multe porțiuni cu piatră și că a fost foarte alunecos. Am avut un grip perfect și am manageriat cu bine fiecare obstacol.”

Alec Dumitrescu: „A fost un adevărat test de rezistență! A fost extrem…. ne-am luptat cu natura și cu ploaia neiertătoare, aceasta din urmă făcând traseul foarte dificil. Prima și a doua tură nu înțelegeam ce se întâmplă. Era dezastru! Pur și simplu eram acoperiți de noroi. Mergeam din instinct! Nu mai exista tehnica, decât mult noroc. Foarte multe tehnici de motocross dus la extrem, plus ploaie torențială. Praguri de peste cinci metri de pietre de sărit. Cățărări imposibile pe creste de stânci foarte alunecoase sau cascade de urcat la limita realității. Nu credeam că vom reuși să terminăm cursa când în fața mea și a lui Giubi (n.a. Andrei Boțoacă) a căzut superstarul englez David Knight, multiplu campion mondial la enduro! Sunt foarte mulțumit de rezultat! Încă este ceva imposibil de imaginat. Vreau să le mulțumesc colegilor de echipă. Am dovedit că suntem o forță, chiar dacă suntem la început de drum și nu avem, momentan, o mare experiență internațională. Am fost o echipă adevărată din toate punctele de vedere! Mă bucur din toată inima că am avut șansa de a reprezenta clubul și țara la o asemenea competiție. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc familiei mele, iubitei mele, clubului Știința București, staffului, sponsorilor noștri și lui Andy Noakley. Aștept să ne vedem cu bine acasă. În câteva minute începem cursa de întoarcere de 3000 de kilometri.”

 

Competitia a fost castigata de britanicul Graham Jarvis (Husqvarna) care a reusit sa se impuna lejer in fata noului talent Billy Bolt. Veteranul Paul Bolton, bun cunoscator al traseelor romanesti a terminat pe ultima treapta a podiumului.

Felicitari baietilor nostri !