Vlad Neaga – un nou rezultat de exceptie in etapa din Polonia

1

Campionul Romaniei la Supermoto, Vlad Neaga, legitimat la ACS Dumbravita, a participat in weekend-ul 6-7 iunie 2015 la cea de a patra etapa de  Campionat European  care s-a desfasurat la Poznan in Polonia. Dupa rezultatul bun obtinut la etapa precedenta de la Busca(Italia), Vlad s-a prezentat la aceasta etapa foarte increzator. Pista de la Poznan a fost atipica, partea asfaltata fiind foarte rapida iar partea de off road a fost construita de catre organizatori ca cea mai tehnica de pana acum. Cu toate acestea, Vlad a reusit sa se adapteze noilor conditii obtinand locul 18 in calificari. Diferenta dintre el si pilotii din fata sa era foarte mica, el promitand ca in timpul curselor sa reuseasca o clasare mai buna.

3

Duminica, in ziua curselor, a inceput de dimineata sa ploua si nu a incetat toata ziua. Astfel, atat antrenamentul de incalzire cat si cursele s-au desfasurat pe pista acoperita cu apa. In prima mansa, Vlad a avut un start excelent, a exploatat cu inteligenta fiecare oportunitate si a reusit sa tina la verticala motocicleta care derapa foarte mult pe suprafata alunecoasa. Timpul sau s-a imbunatatit constant ajungand la 2,5 s/tur fata de a celui mai bine clasat pilot. Astfel, el a terminat mansa pe locul 13 fiind cel mai bun rezultat de pana acum. La final, Vlad s-a clasat pe locul 16, obtinand 12 puncte foarte importante in clasament. Urmatoarea etapa de Campionat European se va desfasura in Spania. Din pacate, Vlad nu va putea participa datorita bugetului insuficient. Pana atunci speram sa obtinem rezultate foarte buna la a doua etapa de Campionat Est-Europen ce se va desfasura in weekend-ul 12-14 iunie 2015 , la Plevna(Bulgaria) si in a doua etapa de Campionat National ce se va desfasura in weekend-ul 20-21 iunie 2015 la Arad.

2

Multumin Federatiei Romane de Motociclism, sponsorilor Carmarione, Bogmiradi, SpeedHost, MaxiScooter, Sialco, prietenilor, sustinatorilor si Primariei Dumbravita.

 

Echipa sportiva CS Dumbravita