21-23 aprilie 2017 – Etapele 3 și 4 din CNIR Viteză – Motorpark România

CNIRv Etapa 01 Race-7Etapele trei si patru ale Campionatului National Individual de Viteza si ale Campionatului European de Viteza BMU se desfasoara in acest weekend pe circuitul Motorpark Romania.

Vremea se anunță a se îmbunătății pentru zilele de sâmbătă și duminică când se vor desfășura cursele. Nu va ploua, iar temperatura maixmă va fi între 14 și 19 grade, cu rafale de vând moderate, care nu vor depăși 30 km/h.

Vor evolua piloți din România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Serbia și FYROM (fosta republică Iugoslavă a Macedonei), pentru următoarele clase: Juniori I și 85cc pe traseul scurt al circuitului; respectiv 125cc, Debutanți 600, Debutanți 1000, SuperSport 600 și Superbike 1000 pe traseul integral. Circuitul de la Motorpark, în varianta lui integrală are o lungime de 4129m și o linie dreaptă lungă comparativ cu circuitul de la Serres, respectiv 950m. Pe parcursul celor nouă viraje la dreapta și șase la stânga lățimea circuitului variază între 11 și 16 metri.
CNIRv Etapa 01 Race-2Taxele de înscriere pentru clasa 125 cc sunt reduse la 50 euro, în timp ce pentru Juniori I și 85 cc taxele sunt eliminate complet. Pentru celelalte clase acestea rămân neschimbate.

La clasele mari a fost anunțată prezența celor mai buni piloți: Robert Muresan, Haris Paraskevopoulos, Martin Choy, Pascota Ionel, Dimitris Karakostas, Boyan Bonchev, Plamen Petrov, Cătălin Cazacu, Adrian Petrovici. Avem astel garantate curse strânse atât la Superbike cât și la Supersport, sportivii români urmărind acum cu siguranță revanșa față de colegii greci care s-au impus la Serres.

Vineri 21 Aprilie 2017, antrenamentele piloților încep la ora 10:30, pentru ca sâmbătă și duminică să avem cursele din etapele 3 și 4 ale CNIRv, curse cu ore de începere identice în fiecare zi pentru fiecare clasă. Cursele claselor Juniori I și 85cc încep la ora 14:35 și vor avea 8 ture de circuit. Cursa de Supersport va avea 12 ture și va începe la ora 17:20. Cursa de Superbike va avea 14 ture și este programată să înceapă la ora 18:10.

serres 2016

Programul complet al etapelor, Regulamentul Particular al FRM și al BMU, precum și harta de acces a circuitului pot fi vizualizate și salvate AICI.

Organizatorul acestor etape este MotorSport Race Management. Intrarea spectatorilor este liberă.

Pagina de Facebook a evenimentului poate fi accesată AICI.