#29 Mani locul 15 Etapa 10 si #80 Marcel locul 22 General Clasa Marathon

mani_EBA0849_ridMani Gyenes pe 15 in cea mai grea speciala din Dakar 2017

Marcel Butuza pe 22 la general la clasa Marathon 

Pilotul Autonet Motorcycle Team a incheiat speciala de 449 km a etapei Chilecito – San Juan cu al 15-lea timp. S-a concurat la o temperatura de 45 grade C  pe un traseu cu multa piatra, nisip si multe traversari de rauri. Cu doua etape inainte de finis, Emaneul Gyenes se afla pe locul 23 in clasamentul general in timp ce pilotul Marcel Butuza (Vectra Racing Team ) se afla pe locul 77 in clasamentul general si pe locul 22 in clasamentul clasei Maraton.

Joi, 12 ianuarie, s-a concurat in cea de a 10-a etapa a Raliului Dakar. Etapa Chilecito – San Juan a readus actiunea in raliu, dupa ce etapa de pe 11 ianuarie a fost anulata in urma tragediei intamplate pe drumul catre Salta (o alunecare de teren a ingropat in noroi un orasel intreg ducand inclusiv la pierderi de vieti omenesti).

Etapa a avut un total de 751 km, din care 449 km au fost parcursi in regim de proba speciala (537 km de proba speciala doar ca 88 de km au fost neutralizati) si a fost caracterizata de multa navigatie in prima parte, de traversari de rauri, de mers prin ravene si prin riosuri care aveau foarte mult nisip. (Rios – albie de rau secata care se umpele doar in anotimpul ploios sau la topirea zapezilor).

Mani a avut un ritm bun si a terminat cei 449 de km cronometrati in 6h13min17sec, fiind inregistrat cu al 15-lea timp al zilei. In pofida acestui timp bun pe proba, satmareanul nu a avut o zi usoara. Intr-o albie de rau i s-a oprit motorul si a izbutit sa reporneasca cateva minute mai tarziu dupa ce a fost impins de spectatori.

mani_EBA0869_rid

 

Emanuel Gyenes #29 Autonet Motorcycle Team: ” A fost o proba foarte lunga si am rulat intr-o caldura foarte mare, cred ca au fost peste 45 de grade C. In primii 100 de km a fost un traseu nu foarte rapid, a fost foarte mult de navigat. Cred ca pana la km 100 eram in top 10, dar dupa am facut o greseala si am pierdut vreo 10 – 15 minute. In partea a doua a traseului am cazut si am lovit putin motocicleta pe partea stanga, dar nimic grav. A fost foarte greu astazi. Ieri la briefing ne-au spus ca la sfarsit nu o sa fie nimic greu, ca o sa fie un traseu rapid dar nu a fost asa. Ultimii 180 de km au fost foarte solicitanti fizic, am mers prin multe ravene si riosuri pline cu mult nisip. E foarte greu de pilotat motocicleta in aceste conditii. Azi sincer am obosit putin, dar cred ca toti concurnetii au patit asta pentru ca a fost foarte cald. Cred ca acesta a fost cel mai dificil traseu din Dakar 2017. Mai sunt doua etape pana la sosirea din Buenos Aires, sper ca nu vor mai fi probleme si vom ajunge cat se poate de bine acolo. ”

 

marcel butuzaMarcel Butuza #80 Vectra Racing Team: ” Ieri am avut o zi lunga de aproximativ 800 km, o speciala rapida care s-a terminat bine pentru mine, am inceput sa recuperez din timpul pierdut saptamana trecuta. Astazi ne-am trezit devreme, am avut o legatura de peste 1000 km. Maine startul este iar la 5.00 dimineata, mai sunt 2-3 zile de concurs si trebuie sa ne concentram ca sa ajungem cu bine si cu un rezultat bun la Buenos Aires.

Astazi, 13 ianuarie, se concureaza in etapa San Juan – Rio Cuarto. O etapa de 754 km din care 288 km de proba speciala. Proba incepe cu 50 de km in dunele de la San Juan si se va incheia, in zona Cordoba, pe trasee asemanatoare cu cele din WRC.

Maine, sambata, 14 ianuarie se va ajunge la Buenos Aires, punctul terminus al raliului. Etapa Rio Curato – Buenos Aires masoara 786 km, iar 64 dintre acestia vor fi parcursi in regim de proba speciala.

 

Clasament general dupa 10 etape din 12:

 

1. Sam Sunderland, Red Bull KTM Factory Rally, KTM, 28:07:59
2. Matthias Walkner,  Red Bull KTM Factory Rally, KTM, 28:38:00

3. Gerard Farres Guell, Himoinsa Dakar Team , 28:46:42
…………………………………………………………………………………………………….

23. Emanuel Gyenes, Autonet Motorcycle Team, KTM, 31:34:04

…………………………………………………………………………………………………….

72. Marcel Butuza, Vectra Racing Team, KTM, 42:20:09

 

Bafta sportivilor nostri sa incheie cu bine Raliul Dakar 2017 !