Antrenorii Adrian Răduță & Ștefania Băncilă au obținut certificarea MT-2

C43A6918Federația Română de Motociclism a demarat în acest an cu sprijinul Federației Internaționale de Motociclism și al Ministerului Sportului un program prin care să crească nivelul de performanță al juniorilor din România.

Prima parte a acestui proiect a avut loc între 9 si 11 mai 2022 când FRM, FIM și MX Education au organizat la TCS Racing Park seminarul destinat celor mai tineri motocrosiști și antrenorilor acestora. Acest Seminar a avut două componente, una dedicată juniorilor și cea de a II-a destinată antrenorilor. La finalul seminarului antrenorii și sportivii au primit un Certificat de Participare MT-1 și MT-A din partea MX-Education.

C43A7618 021Pentru nivelul următor al acestui curs destinat antrenorilor de juniori au fost selectați din România: Adrian Răduță și Ștefania Băncilă. Pe baza proiectului Federației și cu sprijinul FIM au putut fi acoperite toate costurile necesare deplasării, cursului și certificării internaționale. Cursul s-a desfășurat în Olanda, între 8 și 11 decembrie 2022 și astfel cei doi au avut cel mai bun motiv posibil să lipsească de la Gala Campionilor FRM.

571A8674 110 copyÎi felicităm pe amândoi pentru obținerea gradului MT-2 și ne dorim ca acesta să fie doar începutul unui proiect mai amplu prin care să școlarizăm cât mai mulți antrenori de juniori din România.

——————

“Pentru fiecare sportiv baza unei cariere de succes o reprezintă antenamentele și pentru noi este important să avem expertiza de a transmite piloților din cadrul echipei noastre experiența acumulată de-a lungul timpului. În plus, această certificare nedă acces la cele mai moderne tehnici folosite în motocross, atât în ceea ce privește antrenamentul pe circuit, dar și antrenamentul mental sau nutriția pentru un pilot de curse. A fost o experiență extraordinară și aș vrea să mulțumesc Federației Române de Motociclism pentru această oportunitate” - Adrian Răduță, multiplu campion național și balcanic de motocros și antrenor al echipei Top Cross TCS Otopeni.