Africa Eco Race 2022 – Ionuț Florea câștigă locul 2 la clasa Motul Extreme Rider!

image_6483441 (2) micA XIV-a editie a raliului de cross country Africa Eco Race a avut loc intre 15-30 octombrie 2022. Startul simbolic a fost dat din Monaco, destinația concurenților fiind “Lac Rose” din Dakar!! Campionul României la Rally Raid a concurat la cea mai dură clasă, clasa Motul Extrem Rider. Sportivii au parcurs 5951 km, dintre care 3640 km de probe speciale prin Maroc, Mauritania și Senegal.

image_6483441 (1)Aflat la cea prima sa participare la acest adevarat maraton pe două roți, Ionuț Florea a avut un rezultat excepțional, câștigând locul II la cea mai dificilă clasa din concurs (și locul 9 în clasamentul general). Clasa Motul Extreme Rider include piloții care concurează fără niciun fel de asistență tehnică. Sportivul român a participat în această clasa pe o motocicletă Husqvarna 450 FE, asigurându-și propria întreținere și reparațiile constante în bivuac.

image_6483441Africa Eco Race este o competiție din Calendarul Open al Federației Internaționale de Motociclism, una dintre cele mai dificile provocări din istoria motorsportului mondial. Organizatorul concursului este Jean-Louis Schlesser, fost pilot francez de Formula 1, care a evoluat în Campionatul Mondial în anii ’80 și care a câștigat de mai multe ori Raliul Paris-Dakar.

Felicitări Jon pentru această frumoasă demonstrație de forță și mult succes în continuare!