Campionatul Mondial de Motocros pentru Juniori 2023 – TCS Racing Park 07-09 Iulie

cover mondial mx 2 copyCampionatul Mondial de Motocros pentru Juniori se va disputa între 07 și 09 Iulie pe circuitul TCS Racing Park (Gorgota, județul Prahova). Evenimentul al cărui promotor este compania Infront Moto Racing este organizat de către clubul Top Cross TCS Racing Team Otopeni, cu sprijinul Dual Racing Team București. Această acțiune este finanțată de Agenția Națională pentru Sport.

deschidere promenada mallVor concura clasele:

- JMX125 și JMX85 – Campionatul Mondial de Motocros Juniori

- JMX65 – Cupa Mondială de Motocros pentru Juniori

România este pentru prima dată gazda și organizatoarea acestui eveniment, Campionatul Mondial de Motocros pentru Juniori fiind cel mai important eveniment al acestei discipline pentru clasele motocicletelor de 125, 85 și 65cc. S-au înscris pentru acest concurs peste 250 de sportivi din 38 de țări, cei mai buni motocrosiști juniori din întreaga lume. Cele mai importante manșe vor fi transmise LIVE pe TVR2 duminică începând cu ora 14:00.

571A7834Circuitul TCS Racing Park era și înainte de acest eveniment la un nivel sportiv foarte înalt din punct de vedere al traseului, facilităților pentru sportivi și spectatori, infrastructurii și întreținerii curente. Special pentru acest eveniment organizatorii au reconfigurat integral traseul cu sprijinul designerului Greg Atkins, un specialist cu peste 25 de ani de experiență în desenarea traseelor de Motocros.

afisVerificările tehnice vor începe încă de joi, 06 iulie. Vineri este programată Parada Națiunilor și prezentarea oficială a sportivilor. Evenimentul este public, organizatorii invitând toți iubitorii motocrosului începând cu ora 19:00 pe esplanada Mall-ului Promenada din cartierul Aviației, București.

Sâmbătă, spectatorii sunt așteptați începând cu ora 09:00. Ziua va fi dedicată antrenamentelor și calificărilor. Duminică, 09 Iulie 2023, începem în forță cu prima manșă a zilei  la ora 11:20. Festivitatea de Premiere este programată începând cu ora 17:30.

Site-ul oficial al acestei ediții mondiale este acesta: www.mxjunior.ro/en

Pagina oficială de Facebook este disponibilă aici: www.facebook.com/mxjunior2023

cover mondial mx 2 copy 2Biletele pentru spectatori pot fi achiziționate de aici. Biletele pot fi cumpărate și direct de la circuit, iar copiii sub 10 ani au intrarea gratuită.

Regulamentul Campionatului Mondial și Cupei Mondiale de Motocros pentru Juniori poate fi consultat pe siteul FIM aici.

Cover-Agentia-Nationala-pentru-SportRegulamentul Particular al concursului este disponibil pe siteul FRM aici.