CE BMU Motocros Et.III – Sevlievo (Bulgaria) – România învingătoare pe națiuni

11 kdfjaslfkjdlsjflaCampionatul European de Motocros la clasele 65 si 85cc a ajuns la a III-a etapa, iar aceasta a fost una cu adevarat de bun augur pentru România. Trei clase au fost castigate de piloti români și astfel România s-a impus în clasamentul pe națiuni al acestei etape europene.

La clasa EMX65 Zoltan Ordog a reusit sa castige la mare lupta etapa si se mentine astfel in fruntea clasamentului general european. Dupa o prima mansa castigata de israelianul Ofir Tzemach, sportivul nostre intra in lupta pentru prima pozitie in cea de a doua mansa cu sportivul maghiar Adam Horvath. Zoltan Ordog este insa mai rapid si cumulat cu rezultatul din prima mansa  se impune in clasamentul general al etapei cu 43 de puncte. Ioan Chiujdea a lipsit de la aceasta etapa si este pe locul 10 in clasamentul general european. Maya Cojanu a participat in Bulgaria la prima ei etapa europeana din acest an si a terminat pe 17.

17 kjfalkkjlfdasLa clasa EMX85 Marius Popovici castiga ambele manse, etapa si urca astfel pe locul 3 in clasamentul general european (avand o etapa la care a lipsit). Aida Cojanu a terminat pe locul 8, tot pe 8 fiind si in clasamentul general.

La MX1 Adrian Răduță s-a impus autoritar in ambele manse. La Mx2 cel mai bine clasat pilot român a fost Arthur Tataru, locul 6 si astfel 13 puncte obtinute in fiecare mansa.  La MX Ciprian Popescu termina pe 8 si pe 4 la Veterani.

După trei etape balcanice România conduce în clasamentul general pe națiuni cu un total de 331 de puncte urmata de Bulgaria si Grecia.

Clasamentul General al CE BMU la Motocros dupa trei etape este disponibil aici.

Urmatoarea etapa balcanica se va disputa la Globare in Serbia pe 24 iunie 2018

Felicitari!!!