CNIR Endurocross – E2 Plescuta

Sâmbătă 30 mai de la ora 12 pentru prima dată comuna Pleșcuța a fost gazda Concursului Național Individual al Romaniei de ENDUROCROSS. Au participat concurenți din mai multe județe, cum ar fi Hunedoara, Harghita, Bihor, Timis, Brasov, Buzau, Cluj, însă au venit concurenți și din Ungaria și Germania. La start au luat parte ATV-uri, QUAD-uri și motociclete de teren.

Acest eveniment s-a derulat sub drapelul Federației Române de Motociclism, iar evenimentul în sine s-a desfășurat sub îndrumarea d-lui CĂTĂLIN MOCUȚA în colaborare bineînțeles cu Primăria Pleșcuța, respectiv a domnului Primar Groza Viorel Marius. Au fost prezenți aproximativ 50 de concurenți pe diferite clase,ATV-uri, Quad-uri și motociclete de teren, iar traseul a fost destul de dificil, prin văi, dealuri, pădure și piste accidentate, iar lungimea traseului a fost de 17 km, fiind o adevarata provocare atit pentru oameni cit si pentru motoare.

andrei1

Evenimentul a fost organizat de Primăria Pleșcuța și SEBIȘ ENDURO CHALLENGE sub directa îndrumare a domnului primar. ”Acest eveniment a fost conceput și am insistat personal să se desfășoare la Pleșcuța, deoarece considerăm că aici la noi sunt condiții ideale pentru acest frumos sport cu motor, oamenii sunt buni, primitori și vreau să vă spun sincer că nu am avut nici o discuție cu cineva din comună referitor la acest eveniment, nici măcar să reproșeze că au fost deranjați sau că li s-a deranjat gardul sau proprietatea și pentru acest lucru țin să mulțumesc din suflet tuturor cetățenilor din Pleșcuța că omenia de la noi nu a dispărut ca în alte locuri. Au venit mulți din sat și au asistat la acest eveniment. Așa cum spuneam la început, am insistat ca evenimentul să fie la Pleșcuța, deoarece venind concurenți din toată țara ne promovăm comuna, deoarece comuna Pleșcuța este o comună foarte frumoasă care merită să fie cunoscută.

Pentru anul viitor așteptăm mai mulți concurenți la startul CNIR ENDUROCROSS și sperăm să vină mai mulți concurenți și din străinătate. Dorim să facem din Pleșcuța locul cel mai căutat din țară pentru ENDUROCROSS-uri, iar noi ca instituția a primăriei le acordăm tot sprijinul necesar.

Mă bucur că această primă ediție a fost o reușită și nu s-au întâmplat nici incidente neplăcute, iar noi am căutat să fim cât se poate de ospitalieri ca și gazde cu toată lumea”, a spus edilul comunei Pleşcuţa.

Al doilea eveniment care a început la ora 17 și de fapt acest eveniment s-a întretăiat cu primul s-a desfășurat în curtea Căminul Cultural din Pleșcuța. Ediția a doua a Festivalului “Comori de Suflet Românesc”, la care au luat parte mai multe ansambluri de dansuri din zonă și soliști vocali.

De asemenea, tot de pe scenă au fost înmânate premiile concurenților câștigători de la ENDURO CROSS. Au participat de asemenea și oaspeți de la Arad, domnul Președinte al Consiliului Județean Nicolae Ioțcu, domnul Eusebiu Pistru, domnul Florin Tripa și câțiva primari, colegi din zonă doamna Moțica, primar de Gurahonț, domnul primar Giurgelea de la Vârfuri, domnul primar Ciev Avram de la Bârsa și domnul primar Țoca de la Hălmagiu, toți fiind prezenți pe scenă i înmânând premii câștigătorilor de la ENDUROCROSS.

quad1

Clasa A a fost castigata de Andrei Botoaca (CSU Stiinta Bucuresti) care s-a instalat pe primul loc in Clasamentul General , avand 8 puncte avans in fata lui Serban Slabescu (Csiki Enduro & MX Harghita). La clasa B s-a impus sportivul german Timo Bergmann care l-a devansat pe pilotul local George Leric (Lion Racing Team Arad). Castigator la clasa C a fost tot un pilot local – Cristian Perva (Lion Racing Team Arad), in timp ce liderul clasamentului general Balasz Kovacs (Bastya Lăzarea) a reusit clasarea pe pozitia secunda, consolidandu-si prima pozitie. Domokos Csaba (Bastya Lăzarea) a reusit sa castige a doua etapa la rand, acumuland maximum de puncte – 60.

quad2

Sebastian Bodea (Lion Racing Team Arad) a reusit sa se impuna in fata favoritului local Razvan Mocuta (Lion Racing Team Arad) pentru a doua etapa consecutiva, dublandu-si avantajul la 10 puncte. La Clasa Quad Hobby castigator a fost Laurentiu Jurca (Lion Racing Team Arad), acesta fiind si primul in Clasamentul General. La categoria ATV Experti a invins Nicolae Condre in timp ce la ATV Hobby a terminat primul competitia sportivul Zoltan Szekeres, ambii provenind de la Lion Racing Team Arad.

razvan1

Toate rezultatele pot fi vizualizate in sectiunea de rezultate, inclusiv situatia in Clasamentul General dupa 2 etape: click aici.

Va invitam la urmatoarea etapa de Campionat National Individual al Romaniei, care este programata sa aiba loc la Moreni in data de 20 Iunie 2015 sub organizarea moto-clubului Flacăra Moreni.

Credit Foto & Text: Luminița Gemeș (FRM) / arq.ro