COMUNICAT OFICIAL AL FEDERATIEI ROMANE DE MOTOCICLISM CU PRIVIRE LA IMPOSIBILITATEA DESFASURARII ETAPEI FINALE A CNIR VITEZA 2016

logo frm

Bucuresti, 06.10.16

Federatia Romana de Motociclism a luat astazi in mod oficial act de imposibilitatea organizarii ultimei etape a Campionatului National Individual al Romaniei la Viteza 2016 de catre moto-clubul Century Team Voluntari, programata sa se desfasoare in perioada 8-9 octombrie in complexul sportiv din Adancata (jud. Ialomita), din motivul lipsei de suport financiar si a debitelor acumulate pana in acest moment.

Precizam ca initial organizarea ultimei etape a CNIR Viteza era in responsabilitatea moto-clubului CSM Bucuresti, care a fost inlocuit de moto-clubul Century Team Voluntari, dupa retragerea suportului financiar intern CSM Bucuresti, in urma cu o luna de zile. Din nefericire nu s-a ajuns la un consens pentru asigurarea organizarii intre reprezentantul complexului sportiv din Adancata, si reprezentantii cluburilor CSM Bucuresti si Century Team Voluntari.

Precizam de asemenea ca deficitul financiar inregistrat este generat de costurile ridicate pentru organizarea unei etape, costurile complexului sportiv drept chirie, plus alte costuri inregistrate de organizatori, cum ar fi serviciile de ambulanta, cronometraj, oficiali, arbitrii de traseu, live-streaming, etc., ce depasesc suma de 15.000 EUR / etapa, toata aceasta povara financiara creand un deficit intre cheltuieli si incasari mult prea mare pentru a fi acoperit de un moto-club organizator.

Ca urmare a acestei situatii, domnul Virgil Marin – Directorul Campionatului de Viteza 2016, a cerut imediat in mod unilateral eliberarea sa din functiile de Director al CNIR Viteza 2016 si Membru al Comisiei de Viteza a FRM, cererile sale ajungand la Presedintele FRM si la Presedintele Comisiei de Viteza.

 

Comisia de Viteza a fost urgent consultata pentru a lua deciziile care se impun, in aceste noi conditii:

1). Ultima etapa a CNIR Viteza 2016, programata sa se desfasoare in perioada 8-9 octombrie, in organizarea moto-cluburilor Century Team Voluntari/CSM Bucuresti, a fost anulata;

2). Conform Regulamentului de Viteza, art.1.1.2., pag. 2, in cazul desfasurarii a cinci etape, se va scadea o etapa;

3). Rezultatele din Clasamentul General Final al CNIR Viteza 2016 sunt disponibile aici.

Felicitari tuturor castigatorilor si participantilor din acest sezon !

 

Avand in vedere aceasta anulare a etapei finale a CNIR Viteza, dorim in primul rand sa expimam dezamagirea impreuna cu toate partile implicate si sa anuntam ca nu se va desfasura in mod legal niciun eveniment moto in acest sfarsit de saptamana in complexul sportiv ialomitean, toate autoritatile statului fiind anuntate cu celeritate asupra nedesfasurarii evenimentului CNIR Viteza.

La cererea Presedintelui FRM, se va efectua in perioada imediat urmatoare o ampla analiza la nivelul Biroului Federal al FRM asupra neintelegerii generate intre partile implicate in organizarea CNIR Viteza: Directorul Campionatului, Moto-Cluburi organizatoare si reprezentantii complexului sportiv din Adancata, pentru a lua deciziile care se impun si pentru a elimina pe viitor orice alte situatii posibil similare.

Secretariatul FRM