Cronica Campionatul European & National & BMU de Supermoto – Prejmer Raceway, BV 18-20.08.2023

TNS_6392Clubul Jitsu Zarnesti a organizat la sfarsitul saptamanii trecute cel mai important eveniment din Campionatul National de Supermoto 2023. S-au desfasurat pe circuitul Prejmer Raceway din Brasov in paralel etape din Campionatul European si Balcanic de Supermoto, precum si etape din Campionatele Nationale de Supermoto si Viteza Juniori pe Motodrom.

In Campionatul National au concurat clasele SM65, SM85, SM Open, SM Hobby, SM Veterani, Junior I, II, III, 85cc, 125 Sport, Moto 3.

In Campionatul European de Supermoto a concurat clasa S3.

In Campionatul European BMU au concurat clasele SM65 SM85 S3 si OPEN.

TNS_8742La clasa SM85, Iovita Mark Luca de la VN Motorsport reuseste un concurs cu victorii fara emotii atat in Campionatul National cat si în cel European BMU de Supermoto. Gratie acestui rezultat, Mark Luca reușește și în acest an să câștige titlul de Campion European BMU clasa SM85. Felicitări! Titlul de Campion Național este încă în joc în etapa finală care se va disputa în Ungaria, la Visonta.

Cel mai bine clasat pilot român la clasa SM65 este Szabo Mark de la clubul Moto Extrem Lugoj – Locul II în ambele etape. Gratie celor 84 de puncte adunate in acest weekend la Prejmer, Mark reușește la rândul lui să urce la finalul sezonului competițional 2023 pe cea mai înaltă treaptă a podiumului balcanic. Chiar dacă mai este de disputat o etapă, Mark Szabo este deja Campion Național, grație avansului de 56 de puncte față de locul doi. Felicitări pentru cucerirea titlului de Campion European BMU si Campion Național de Supermoto la clasa SM65! Cu 198 de puncte, Ioviță Dean Victor (VN Motorsport), se clasează la finalul sezonului competițional balcanic pe locul trei și are toate sansele ca după ultima etapă să fie și vicecampion național.

TNS_6000La clasa SM-Open, Denis Braescu reușește în etapa de sâmbătă o frumoasă victorie în Campionatul European BMU în fața bulgarilor Ivanov Veselin și Ivanon Slavomir. Denis este din nou Campion Național la Supermoto în 2023 la clasa Open și este urmat pe podium de Pătrășcoiu Alexandru (Steaua București), și Pintea Petrișor (Transylvania Racing Squad).

În Campionatul European al clasei S3 se impune în ambele etape francezul CAMPOCASSO Brando. FERENCZ Csibi Erik de la Transylvania Racing Squad a fost singurul român care a concurat la această clasă în Campionatul European BMU, grație rezultatelor sale de la Prejmer acesta reușind să urce pe treapta a III-a a podiumului final balcanic.

TNS_0547La clasa SM Veteran Fazakas Zoltan de la clubul Steaua București este Campion Național cu 150 de puncte din 150 maxim posibile. Felicitări! Acesta este urmat pe podium de către Barothi Zoltan Csaba (Transylvania Racing Squad), și Popoviciu Lucian (Lupo Racing).

Cupa FRM de Supermoto la clasa Hobby este câștigată în acest an de către Ferencz Csibi Erik (Transylvania Racing Squad). Podiumul este completat de coechipierul său Szakacs Vladut Constantin și Simon Zsolt de la clubul Motor Tehnic Targu Mureș.

TNS_2202Campionatul Național de Viteză Juniori pe Motodrom a avut etape în fiecare dintre cele trei zile de concurs. La clasa Junior 2 titlul național merge la Grosu Yannis, iar cel de vicecampion la Cazacu Andrei.

Foris Tamas Csaba (CSA Steaua București), câștigă titlul de Campion Național la clasa Junior 3. Vicecampion este Hidan Matei, iar pe locul trei urcă Hidan Ilinca (amândoi de la ACSRU București).

TNS_0307La clasa 85cc, Campion Național în 2023 este Papuc Paul de la clubul Steaua București. De la același club, la doar patru puncte distanță, vicecampion este Gergely Attilo.

Gergely este însă la rândul lui Campion Național la clasa 125SP. Acesta se impune la mare luptă în fața lui Guță Dan Cristian.

La clasa Moto3, Guță Andrei este Campion Național cu 75 de puncte din 75 maxim posibile. Vicecampion național este Papuc Paul, amândoi sportivii fiind legitimați la clubul CSA Steaua București.

TNS_0279Rezultatele complete sunt disponibile aici:

CNIR Supermoto si Viteza Juniori pe Motodrom – Clasament General 2023 – dupa 3 etape

BMU Standings Supermoto 2023 – FINAL STANDINGS

—————————————

Foto – Toma Nedelea