Cronica CB Viteza (Et.5) si CE&CB Supermoto (Et.III) – Plevna 2-3 iunie 2018

plevnaEtapa a V-a balcanica de Viteza si etapa a III-a europeana si balcanica la Supermoto au avut loc la Plevna, in Bulgaria, intre 2 si 3 iunie 2018. Responsabiliatea organizarii acestor evenimente a fost a Federatiei Bulgare de Motociclism.

La Viteza au luat startul clasele:  SP125 / SSP300, SSP600 / SBK si F600 / F1000.

La clasele mari de la Viteza am avut parte de ceva drama. In timp ce Ionel Pascota reuseste gratie celor 25 de puncte adunate sa treaca pe primul loc in clasamentul general al BMU Road Racing dupa 5 etape, la clasa Superbike, Robert Muresan este tradat de materialul de concurs si pierde pozitia fruntasa balcanica. Inca din turul de incalzire lantul motocicletei cedeaza si doar interventia foarte rapida a mecanicilor face ca Robi sa reuseasca in final sa intre in cursa si sa adune astfel 10 puncte.

Vlad Neaga de la VN Motorsport conduce in continuare clasamentul general balcanic al clasei F600 dupa 5 etape avand 5 puncte in fata bulgarului Valentin Todorov. La F1000, Alexandru Szekely de la CS Dumbravita aduna 11 puncte si se claseaza astfel pe locul 2 in clasamentul general provizoriu BMU.

La Supermoto au concurat clasele:  SM65, SM85, S3 si OPEN.

De la clubul Pascota I.I. Racing Timisoara, Patric Pascota incheie etapa pe locul 3 si se pastreaza astfel pe ultima treapta a podiumului balcanic in clasamentul general provizoriu dupa 3 etape. Daria Ganescu urca un loc in clasamentul general BMU si este acum pe locul 6. In Campionatul European de Supermoto al clasei Junior, sportiva de la ACS Odobesti este acum pe locul 9.

La clasa Open, Vlad Neaga pastreaza locul 3 in clasamentul general BMU.

Clasamentul General Balcanic provizoriu la Viteza dupa 5 etape este disponibil aici.

Clasamentul General Balcanic provizoriu la Supermoto dupa 3 etape este disponibil aici.

Rezultatele Campionatului European de Supermoto de la Plevna 2-3 iunie 2018 sunt disponibile aici.