Cronica CE & CB MX Et.II – Troyan, Bulgaria 27-28.04.2019 & EMX Woman Italia

popoviciEtapa a II-a din Campionatele European si Balcanic de Motocros a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in Bulgaria.  Aceasta s-a desfasurat pe circuitul de la Troyan intre 27 si 28 aprilie 2019 si a fost organizata de Federatia Bulgara de Motociclism.

Au concurat clasele: MX65, MX85, MX2 (Junior), MX1, MX si MX Veteran.

La clasa MX65 cel mai bine clasat pilot român este acum Ioan Chiujdea de la Top Cross TCS Otopeni. Acesta se află acum pe locul 5 în Campionatul European BMU cu 43 de puncte. Maya Cojanu (Steaua București), este pe locul 8, urmată de Liviu Jigmond (Motorextrem Lugoj), pe 9. Luca Stefanescu (Top Cross TCS Otopeni), este la aceeasi clasa pe locul 11 din cei 22 de concurenți înscriși în acest sezon competițional.

Marius Popovici (Top Cross TCS Otopeni), urcă pe podium în a doua mansă a clasei  MX85 din Campionatul European BMU și mulțumită acestui rezultat este acum pe locul III în clasamentul general la egalitate de puncte cu croatul Luka Kunic. Cel mai bine clasat pilot român la această clasă este însă în continuare Zoltan Ordog (Top Cross TCS Otopeni), care împarte prima poziție a clasamentului cu bulgarul Hristian Georgiev, amândoi cu 55 de puncte. Mihai Dine este pe locul 10, Mihnea Banu pe 12 iar Victor Rusu pe 23 in clasamentul general după două etape, toți trei fiind sportivi ai clubului Top Cross TCS Otopeni.

58631075_2002857353176065_4890819378968264704_n bancilaEste de menționat aici că Ștefania Băncilă (Top Cross TCS Otopeni), nu a participat la această etapă balcanică deoarece a concurat în Italia la clasa EMX Woman din Campionatului European. Stefania a strâns două puncte în clasamentul general european și a reușit să urce pe podiumul european al fetelor care aleargă cu motociclete de 125cc 2T (locul III).

La clasa MX2 Andrei Poponut de la clubul Juvenes Tîrgu Mureș are în acest moment 29 de puncte și se află pe locul 7 în Campionatul European BMU.

La Veterani, Ionuț Cojanu (Steaua București), termină pe podium (locul III), această etapă balcanică și este acum pe locul 2 în Clasamentul General după două etape. La aceeași clasă Ciprian Popescu (Dual Racing Team București), este pe locul iar Daniel Nagy (Steaua București), pe 8.

Gratie acestor rezultate România se menține pe locul II în clasamentul balcanic pe națiuni.

Clasamentul complet BMU MX după două etape este disponibil aici.

Felicitări tuturor sportivilor noștri!!!

 

________

Foto 1 – Plami Photographer