Cronica CNIR Endurocross 2017 – Et.06 Râșnov – 22.10.2017

IMG_4409CNIR Endurocross 2017 s-a incheiat cu etapa a VI-a de la Rasnov. Aceasta a fost organizata sambata 21 octombrie 2017 de Moto-Clubul Jitsu Zarnesti in zona Raul Mic – Dumbrava din Rasnov.

Au concurat clasele moto: A, B si C; clasele de ATV: Pro si Hobby; și Quad, clasele Pro si Hobby.

Fotografii de la aceasta etapa sunt disponibile in albumele 1, 2 si 3.

La Clasa A moto am avut un podium cu adevarat inedit, o premiera nationala, pe locurile doi si trei urcand doi membri ai familiei Butuza, fiul si tatal. S-a impus Nicolae Daniel de la Moto-Clubul Stiinta Bucuresti, urmat de Butuza Marcel Junior si Butuza Marcel Senior, amandoi de la Vectra Zarnesti. Campion National al României la Endurocross 2017 este insă Botoaca Andrei Nicusor de la CSU Stiinta Bucuresti.

1 (4)La Clasa B moto s-a impus Forika Kristian de la  Ditriders Ditrau, dar lider al clasamentului general este Costin Viorel Radu de la Ride Competition Timisoara care adunase suficiente puncte inca inainte de aceasta ultima etapa. Forika Kristian urca pe locul doi la general chiar daca dupa aceasta etapa este la egalitate de puncte ce Hegyi Eduard Alexadru de la  Master Bike Cluj. Conform regulamentului acesta beneficiaza de avantajul locului mai bun ocupat in ultima etapa.

La clasa C se impune la Rasnov dar si in Clasamentul General, Penu Serban de la CSM Bucuresti, care castiga astfel Cupa FRM – Endurocross 2017.

2 (6)La Veterani lupta pentru titlul de Campion National a fost cu adevarat dramatica. Di Martino Andrea de la Master Bike Cluj o sa urce la Gala Campionilor pe cea mai inalta treapta dupa ce se impune cu doar doua puncte in fata lui Domokos Csaba de la Ditriders Ditrau. Acesta din urma castiga etapa de la Rasnov, dar constanta si prezenta la toate etapele a italianului a facut in final diferenta, Di Martino reusind cu pretul unei usoare accidentari sa termine pe doi si sa adune astfel suficiente puncte pentru a deveni Campion National 2017.

La ATV Pro, Mocuta Catalin Sebastian de la Lion Racing Team Sebis se impune la Rasnov, dar Campion National 2017 este coechipierul sau Lungu Radu Mihai. La clasa Hobby etapa de la Rasnov a fost castigata de Ursache Mihai Ovidiu de la Moto Extrem Lugoj, iar castigatorul Cupei FRM 2017 este Denes Viorel de la Master Bike Cluj.

2 (2)La clasa Quad Pro, Bodea Sebastian de la Lion Racing Team Sebis are in acest an un parcurs aproape perfect si devine Campion National 2017 cu un total de 175 de puncte. La  Quad Hobby Cupa FRM 2017 este castigata de Sitov Marius de la Sibiu Racing Team.

Rezultatele complete ale Etapei a VI-a CNIR Endurocross Rasnov sunt disponibile aici.

Clasamentul General CNIR Endurocross Rasnov 2017 poate fi consultat aici.

Va asteptam la Gala Campionilor 2017!

 

Foto: Marius Dincă