Cronica CNIR Endurocross Polaris Et.II – Moneasa 29.04.2023

WhatsApp Image 2023-04-29 at 15.05.43 (3)Etapa a II-a a Campionatului National de Endurocross Polaris a avut loc sambata in localitatea Moneasa. Clubul Lion Racing Team a organizat a II-a editie a Moneasa Extrem Crosscountry pe 29 aprilie 2023.

Au concurat clasele: MOTO-A, VET, B, C si FETE; QUAD-A și C; ATV-A și C si VET-ATV.

Kovacs Ervin Zsolt (Master Bike Cluj), se impune din nou la clasa Moto PRO și iată că ceea ce părea doar o victorie izolată a unui pilot de Hard Enduro venit în vizită la Endurocross se dovedește a fi o strategie pentru titlul de Campion Național.  Botoaca Andrei ține în continuare aproape, acesta încheind cursa la doar un minut și zece secunde distanță. Pe trei încheie etapa Pasztorkai Arman de la clubul Dirt Bike Riders Baia Mare.

WhatsApp Image 2023-04-29 at 19.20.21Podiumul clasei Veterani a fost următorul: Pop Viorel Vasile (Master Bike Cluj), Lela Ștefan (Lion Racing Team Sebiș), și Olaru Anton Adrian (ACS Tourmont).

La clasa Moto Expert se impune Pop Marius Alexandru (Hard Enduro Maramureș), urmat de Bîrlădianu David (Hard Enduro Tg Neamț), la doar un minut distanță și Țăran Daniel Vasile (HE Maramureș), după alte patru.

Clasa Hobby se dovește o afacere a clubului Master Bike Cluj, primii doi concurenți distanțându-se serios de toți ceilalți și luând cursa pe cont propriu. Doar 24 de secunde au fost între Pop Vasile Florin și Glockner Norbert. Pe locul trei urcă Atzberger Eduard Shady de la clubul Dirt Bike Riders Baia Mare.

WhatsApp Image 2023-04-29 at 19.10.01La clasa ATV PRO avem un podium integral Quad Club Timișoar: Crăete Mădălin, Bragaru Alexandru și Bodea Sebastian.

Cotut Raul (Quad Club Timișoara), este primul la clasa ATV Hobby. Pe locul doi urcă Tal Paul, iar pe trei Muntean Răzvan (amândoi de la clubul Lion Racing Team Sebiș).â

Clasa Quad PRO este câștigată fără probleme de Boloș Otniel de la clubul Quad Club Timișoara. Tudor Alexandru Mădălin (ACS Odobești), căștigă argintul, iar Stănilă Valentin (Lion Racing Team Sebiș), bronzul.

WhatsApp Image 2023-04-29 at 19.11.54Singura clasă la care se impune un pilot de la clubul organizator a fost Quad Hobby prin Hălmăgean Denis. Pe doi se clasează Jozsa Attila (Go Racing București), iar pe trei Tulvan Cristian (Lion Racing Team Sebiș).

Rezultate MOTO CNIR Ec POLARIS ET II Moneasa 29-APRILIE-2023

Rezultate 4 ROTI CNIR Ec POLARIS ET II Moneasa 4 ROTI 29.APRILIE.2023

Etapa a III-a națională se va disputa în județul Constanța, duminică 14 mai 2023. Etapa din cariera Sitorman este organizată de clubul Aventura Parc Dobrogea.