Cronica – CNIR Motocros Et.1 – Lugoj 13.05.2017

IMG_7268Prima etapa din calendarul de Motocros al Campionatului National Individual al Romaniei a fost organizata de Clubul Moto Extrem din Lugoj, sambata 13 mai 2017.

Circuitul Motoextrem de pe dealurile Hezerișului era pregătit la prima oră la un nivel care ar fi făcut cinste oricărei competiții internaționale. Ploaia si-a facut insa aparitia inca de la primele antrenamente libere si, treptat, organizatorii s-au văzut nevoiți sa ia masuri pentru asigurarea desfasurarii competitiei in bune conditii. A fost scurtat traseul pentru unele clase astfel încât să nu se mai ajungă în zonele cu mult noroi iar pentru cursa Juniorilor cu motociclete de 50cc clubul organizator a amenajat in timp record un traseu intr-o zona sigura a circuitului. Inainte de inceperea mansei a doua, ploaia a devenit insa din ce in ce mai puternica si a fost astfel luata in unanimitate decizia care să pună pe primu loc siguranța piloților, respectiv anularea acesteia.

IMG_7541Podiumul claselor participante a fost următorul:

La clasa MX1: 1. STOICHESCU Mihai, 2. COJANU Ionut Marius, 3. ROSU Vlad Mihai.

Clasa 50cc Juniori III: 1. JIGMOND Liviu, 2. SZASZ Martin, 3. BARTHA Milan

IMG_7379QUAD: 1. BODEA Sebastian, 2. TUDOR Alexandru Madalin.

Veterani 1: 1. FAZAKAS Zoltan, 2. IOVITA Martian, 3. GAGYI Peter

 

IMG_7029Rezultatele complete ale primei etape de Motocros din CNIR – Lugoj 2017, pot fi vazute aici.

Mulțumim organizatorilor pentru eforturile lor, dar și piloților care au decis să concureze în ciuda ploii, dovedind astfel fair-play, curaj si dăruire. Felicitări câștigătorilor si salutăm decizia de revenire pe pista de concurs a lui Miță, care a mers ca pe sârmă.

Urmatoarea etapa de Motocros va avea loc pe 28 mai 2017 la Valea lui Mihai. Uram de asemenea succes tuturor sportivilor romani care vor merge weekendul viitor la Mladina in Croatia si vor alerga la clasele 65 si 85 cc din Campionatul European de Motocros.

Foto: Marius Dincă