Cronica CNIR Supermoto & Viteză Jr. – Et. 1 & 2 – Prejmer Raceway – 06-07.08.2022

20220806_130955Campionatul National de Supermoto si de Viteza Jr. a debutat la sfarsitul saptamanii trecute pe circuitul Prejmer Raceway din Brasov. Clubul Jitsu Zarnesti a organizat acest eveniment sportiv intre 6 si 7 august 2022.

În CNIR Supermoto au concurat clasele: SM65, SM Open, SM Hobby și SM Veterani.

În CNIR Viteză Jr. au concurat următoarele clase: Junior III, 85cc.

Cupa OHVALE a adus la start motociclete MiniGP de 110cc.

Am avut parte de o vreme ideală și de un circuit la cele mai înalte standarde pentru aceste prime etape naționale de Supermoto si Viteza Jr. Pe lângă clasele tradiționale, din acest sezon Federația Română de Motociclism în parteneriat cu Ohvale România propun celor mai tineri motocicliști o clasă nouă, clasa MiniGP 110cc. Să nu uităm că toți campionii României de la toate disciplinele moto au început de undeva, această clasă fiind din acest punct de vedere ideală pentru un prim contact cu lumea sportului motorizat pe două roți.

20220806_150533Sâmbătă 06 august, în prima etapă națională, am avut parte de ceva dramă la clasa regină, S Open. După ce Vlad Neaga (VN Motorsport Timisoara), s-a impus în prima manșă, în manșa a II-a competiția dintre acesta și Denis Brăescu (Lupo Racing Timișoara), a luat o nouă turnură. Denis și Vlad s-au atins, Denis a căzut, dar a reușit să se ridice și să continue cursa; în timp ce Vlad a reușit să își păstreze echilibrul și să evide căderea, dar nu a mai reușit să repornească motorul. Amândoi piloții erau astfel la egalitate de puncte înainte de etapa a II-a. Din păcate, Vlad Neaga a ales să nu mai concureze duminică și astfel Denis a preluat conducerea în clasamentul general provizoriu după alte două manșe la fel de disputate, de această dată cu Dumitru Robertino (Elis Racing București).

20220806_155458Ioviță Mark Luca (VN Motorsport Timișoara), confirmă forma foarte bună arătată și în Campionatul European BMU și se impune în toate manșele clasei 65SM din ambele zile de concurs. Acesta a concurat inclusiv la clasa Junior 2 din Campionatul Național de Viteză Jr. La clasa Junior 3, Hidan Matei de la clubul ACSRU București, face un prim contact cu Campionatul Național și merită felicitat pentru curajul și perseverența sa. De asemenea, am salutat prezența pentru prima dată în Campionatul Național a unui alt sportiv foarte tânăr, Băcilă Tudor Ioan. Mult succes! Locul doi național la clasa SM65 merge în ambele zile de concurs la Szabo Mark. Daraban Teodor (Lupo Racing Timișoara), este pe locul trei național după primele două etape la clasa SM65, acesta fiind întrecut într-o singură manșă în lupta pentru ultimul loc pe podium de Ioviță Dean Victor (VN Motorsport Timișoara).

20220806_122134Cupa MiniGP Ohvale merge în ambele zile de concurs la Matei Florea, acesa dovedind foarte bune aptitudini în ciuda unei staturi impresionante pentru vârsta lui.

Cel mai bun Veteran în ambele etape este Radu George Razvan (Trancanici) de la clubul Tase Racing Bucuresti, urmat de Popoviciu Lucian (Lupo Racing Arad). La clasa Hooby se impune în ambele zile de concurs Pintea Petrișor de la clubul Transilvania Racing Squad, urmat de coechipierii săi Szakacs Vlăduț și Corb Manuel.

20220806_160018Rezultate CNIR SM & Viteza Jr Et. I – 06.08.22 Prejmer

Rezultate CNIR SM & Viteza Jr Et. II – 07.08.22 Prejmer

Peste doar două spătămâni ne revedem pe frumosul circuit brașovean, tot la Prejmer urmând să se desfășoare în weekendul 20-21 august finalele naționale, dar și etapa IV din Campionatul European BMU de Supermoto.

Vă așteptăm!